LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Nils van der Poels chockdrag i Mästarnas mästare:”Aldrig varit med om”

12 mar, 2023 
Sarah Rätzer
Micke Leijnegard och Nils van der Poel i Mästarnas mästare.
Söndagens avsnitt av Mästarnas mästare höll på att ta en oväntad vändning efter Nils van der Poels plötsliga drag.
Men han stoppas av programledaren Micke Leijnegard.
– Det har vi aldrig varit med om under dessa 15 år, säger Leijnegard i programmet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Nils van der Poel efter bragdguldet: ”Framförallt heroin”Brand logo
Nils van der Poel efter bragdguldet: ”Framförallt heroin”

Skridskoåkaren Nils van der Poel, 26 är van vid att köra sitt egna race och känd för sina kaxiga uttalanden. Inför VM i Peking 2022 var han säker på att det skulle bli både guld och världsrekord – vilket det också blev.

– Ja definitivt, jag hade blivit väldig förvånad annars, sa van der Poel innan VM när han fick frågan om han kommer ta guld.

Samma mentalitet verkar han ha tagit med sig till inspelningarna av tv-programmet Mästarnas mästare i Montenegro. I programmet tävlar den före detta proffsskridskoåkaren om den prestigefyllda titeln mot Jörgen Brink, Klara Svensson, Johan Wissman och Elina Öhman.

I söndagens program ligger boxaren Klara Svensson sämst till och tvingas därför välja ut en motståndare till den så kallade nattduellen. Duellen går ut på att först ta den stav som lyser upp och sätter alltså deltagarnas reaktionsförmåga på prov. Den som förlorar duellen tvingas lämna programmet.

Annons

Nils van der Poels chockdrag i Mästarnas mästare

Nils van der Poel har fått en bra start i programmet och var därför immun mot att väljas till nattduellen. Trots det valde han att anmäla sig frivilligt.

– Jag skulle väldigt gärna vilja göra nattduellen det så om det är möjligt tänkte jag anmäla mig frivilligt till nattduellen, säger han i programmet vilket chockar de andra deltagarna och programledaren Micke Leijnegard.

– Oj, oj oj, Det har vi aldrig varit med om under dessa 15 år men tyvärr står det i våra uråldriga skrifter att den som är immun kan inte utmanas till nattduellen, säger Leijnegard då och van der Poel får besviken se sig besegrad av reglerna.

Klara Svenssons besvikelse: ”Få bort Mr 95 procent”

Klara Svensson blir även hon lite besviken eftersom hon tror att hon hade kunnat slå storfavoriten i nattduellen.

– Han är väldigt svårslagen har jag förstått men om det är något ställe jag kan slå honom så är det nog en sådan här grej. Det hade ju varit ett väldigt smidigt sätt att försöka få bort den här ”Mr 95 procent”, säger Klara och får de andra deltagarna att skratta.

FOTO: SVT

Annons