LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Niklas Strömstedts ex-hustru Efva Attling om Margaretas bortgång: ”Smärta”

28 mar, 2023 
Jonna Lawaetz
Niklas Strömstedt, Margareta Strömstedt
Nyligen nåddes vi av nyheten att Margareta Strömstedt gått bort.
Nu öppnar Niklas Strömstedt ex-hustru upp om sorgen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Niklas Strömstedt frågar ut Hänts reporterBrand logo
Niklas Strömstedt frågar ut Hänts reporter

Det var under tisdagseftermiddagen som nyheten kom att författaren Margareta Strömstedt somnat in, 91 år gammal.

Det var genom ett inlägg på Instagram som Niklas Strömstedt, 64, delar med sig av den sorgliga nyheten om sin mammas bortgång, med en dikt skriven av sin framlidna pappa, Bo Strömstedt.

”Mamma 19/5-1931 - 28/3 2023”, inleder Niklas och fortsätter:

”När du är död och jag är död Och solen vissnat som ett bröd Och allt är bara spindelväv och natt Kring bordet där vi satt Då ska du få en egen sol Och på din gula furustol En vaken morgon klar och röd Med nya varma frukostbröd Du sitter ung och glad och varm Och jag är liten på din arm”, skriver Niklas på Instagram och citerar sin pappa Bo.

Annons

Niklas Strömstedts ex-fru öppnar upp om bortgången

Niklas är idag gift med TV4-profilen Jenny Strömstedt, men har tidigare varit gift med två andra kända profiler. Mellan åren 1985 - 1995 var han gift med smyckesdesignern Efva Attling. Efter relationen med Efva blev Niklas tillsammans med programledaren Agneta Sjödin.

Efter att nyheten om Margaretas bortgång kom ut publicerar ex-hustrun Efva ett inlägg om sin ex-svärmor och öppnar upp om saknaden.

"Kära Maggan. Så mycket du lärt mig av det stora livet…hjärta och…smärta…humor. Den mest empatiska och klokaste kvinna jag mött. Så priviligerad att få varit nära dig. Jag kommer för alltid att sakna dig", skriver hon under bilden på Margareta.

Agneta Sjödin delar med sig av sin sorg

Även Agneta Sjödin tar till sin Instagram för dela med sig av sin sorg efter sin ex-svärmors bortgång. Hon passar på att hylla Margareta för den fantastiska kvinna hon var.

Annons

"Vila i frid älskade Margareta. Du fantastiska kvinna, mamma, farmor och mormor! Så mycket kärlek och klokhet som bodde i dig, till allt och alla. Du valde aldrig bort, du valde in och omslöt alla i din famn med värme och kärlek. Så tacksam för de stunder och minnen jag har tillsammans med dig! Du älskade kvinna, mamma, farmor och mormor! Nu saknad av många men framförallt av din familj, dina barn och barnbarn!", skriver Agneta.

Jenny Strömstedts saknad efter Margaretas död

Även Jenny publicerar ett inlägg om Margaretas bortgång och minns tillbaka på de 16 år som de varit i varandras liv.

"I nästan sexton år fick jag ha dig som svärmor och det var en väldig tur för mig. Med värme, generositet och mycket humor delade du med dig av allt från klokskap till kunskap, hembakta limpor, Syracusa-solon samt våfflor med sylt på Dalarö där vi alla fick plats oavsett nya, gamla, barn eller bonusbattingar.", inleder Jenny sitt inlägg.

Jenny fortsätter inlägget med att belysa Margaretas fantastiska karriär som bland annat lärare och barnboksförfattare. Hon avslutar inlägget med fina ord om sin svärmor:

"Det var också det fina med dig Maggan - att du förstod vad det var att vara människa i alla dess uttryck, utan att stänga dörren.Tack för allt! Jag kommer sakna dig väldigt, väldigt mycket."

FOTO: Izabelle Nordfjell/TT

Annons