LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Niklas Strömstedt om sin mamma Margaretas sista tid: ”I stort sett..”

25 aug, 2023 
Johanna Talamo
Niklas Strömstedt lever tillsammans med hustrun Jenny Strömstedt. Han är aktuell med självbiografin Om Niklas Strömstedt.
Där beskriver han den sista tiden som hans mamma Margareta var i livet.
”I stort sett borta”, skriver Niklas i självbiografin.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jenny Strömstedt avslöjar Niklas Strömstedts hälsokampBrand logo
Jenny Strömstedt avslöjar Niklas Strömstedts hälsokamp

Niklas Strömstedt, 65, har en lång och framgångsrik karriär bakom sig med en stor mängd hits genom åren. Som till exempel När vi gräver guld i USA, Oslagbara! och Om.

Han lever tillsammans med Jenny Strömstedt, som han gifte sig med 2011 och är aktuell med boksläppet av självbiografin Om Niklas Strömstedt.

Niklas Strömstedt om den sista tiden med mamman Margareta

Niklas Strömstedt självbiografi släpps den 1 september, i Svenska Dagbladet har vi kunnat ta del av ett utdrag från boken där den folkkära sångaren beskriver den sista tiden han hade tillsammans med sin framlidne mor Margareta.

Mamman Margareta gick bort den 28 mars 2023 och Niklas beskriver stunden som lugn och stillsam. Mamman bodde sina sista år på ett ålderdomshem som Niklas Strömstedt ofta besökte och han förklarar att hon den sista tiden var bräcklig och skör.

”De sista månaderna hade hon blivit mindre och mindre och legat som en liten fågel i sin säng på boendet på Kungsholmen. Kroppen var trött, musklerna svaga och hörseln i stort sett borta” skriver Niklas Strömstedt och fortsätter.

Annons

”Hon hade slutat gå till matsalen för att äta och blev serverad i sängen. Åt dåligt mot slutet men vi brukade ta med oss sushi som hon i alla fall hyfsat glupskt satte i sig.”

Niklas Strömstedt om mammans tid på ålderdomshemmet

Niklas fortsätter med att förklara att trots att hans mamma var sängliggandes sista tiden så var hon – till skillnad från många andra på ålderdomshem, tapper och med i livet länge.

”De flesta som hamnar på äldreboenden brukar checka ut ganska snabbt, men mamma hängde kvar i nästan fem år. Hon var en tapper typ och klagade aldrig men tyckte såklart att det var lite tråkigt i längden.” skriver Niklas.

Han förklarar även att han var och besökte sin mamma några gånger i veckan men ändå brottades med dåligt samvete över att det inte kändes som tillräckligt ofta.

Avslutningsvis skriver Niklas att han brukar besöka sin mammas och pappas gemensamma gravplats för att ge en statusuppdatering gällande livet.

”Hon ligger nu bredvid pappa på Maria Magdalena kyrkogård. Varje gång jag cyklar förbi nedanför på Hornsgatan ger jag dem en liten rapport om läget.” skriver han.

FOTO: Elin Åberg/DN/TT/Karin Törnblom/TT

Annons