LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Niklas Jihdes skam – över beteendet på VM-festen

15 sep, 2023 
Niklas Jihde.
I sin nya biografi avslöjar innebandyspelaren Mika Kohonen en incident på en fest där den svenska rivalen Henrik Qvist betedde sig illa.
Ett beteende som fick lagkamraten Niklas Jihde att skämmas, skriver Expressen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Zecira Musovics kärleksförklaring till Amanda IlestedtBrand logo
Zecira Musovics kärleksförklaring till Amanda Ilestedt

I alla år har det varit en stor rivalitet mellan Sverige och Finland när det kommer till innebandy. Detta då de två länder är de som dominerat sporten.

Under flera år var den 47-åriga Niklas Jihde, i dag programledare på Viaplay, Sveriges största stjärna. Men en annan som också är en av tidernas främsta spelare är Mika Kohonen, 46, från Finland.

Nu har 46-åringen släppt en ny självbiografi där han avslöjar ett och annat.

Avslöjar skammen efter beteendet

I boken skriver Mika Kohonen om flera tunga förluster mot Sverige genom åren, bland annat VM-finalerna 2006 och 2002.

Efter båda tillfällena ska den svenska spelaren Henrik Quist, 42, ha hånat Kohonen efter förlusten. På banketten efter VM 2002 ska den svenska spelaren kallas Kohonen för ”Silverpojke” och ”förlorare”, enligt finska tidningen Ilta Sanomat.

Han berättar också att Niklas Jihde var på plats och att han ”såg ut att skämmas över sin unge landsmans beteende”.

Mika Kohonen

”Retade upp motståndarna”

När Jihde själv får frågan har han dock inget minne av detta.

– Hade jag kommit ihåg det hade jag gladeligen berättat om det, men jag gör inte det. Det jag minns främst från VM-banketten var att vi fick fira med Börje Salming som bjöd på shots på nån takbar i Helsingfors, säger Jihde till Expressen och fortsätter:

– Henrik var en sån som retade upp motståndarna på planen, men jag minns ingen sån dispyt. Har Mika sagt det är det säkert så, men det låter inte som snälle Henrik Quist från Bjuv.

Henrik själv minns inte heller exakt vad som sades, men säger att det säkert stämmer och att vinnare inte borde uppträda på ett sådant sätt.

FOTO: Marko Säävälä / TT/Marcus Ericsson/TT

Annons