Nikki Aminis tårar efter 17-åriga Melanies ord i Idol

Nikki Aminis tårar efter mötet med 17-åriga Melanie i Idol

Årets omgång av Idol i TV4 är i full gång och juryn är i färd med att välja ut vilka som ska gå vidare i tävlingen. I kvällens avsnitt inträffar något som rubbar Nikki Aminis lugn. I mötet med 17-åriga Melanie Ahmed brister hon i gråt.

Årets säsong av Idol på TV4 har börjat och tittarna bänkar sig framför tv:n för att få se nervösa och hoppfulla sångare göra sin audition. Idol-juryn, Nikki AminiAnders BaggeKishti Tomita och Alexander Kronlund, har rest Sverige runt för att bedöma de tusentals sökande som hoppas på att bli årets Idol-vinnare.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här!

Trots att programmet precis börjat har det varit känslosamma avsnitt. I måndags var det tvillingarna Alice, 19, och Eden, 19, som brast i gråt under sin audition. Men i kvällens avsnitt av Idol är rollerna ombytta och en av jurymedlemmarna bryter ihop i tårar efter ett starkt möte med en av de sökande.

Det är 17-åriga Melanie Ahmed som rör Nikki Amini till tårar. När Melanie kommer in till juryn för att sjunga får hon frågan av Kishti Tomita om hon är född i Sverige.

– Nej, det är jag inte, jag är född i Etiopien, säger Melanie.

På Kishti Tomitas fråga berättar Melanie sedan hur hon kom till Sverige.

– Jag blev tvungen att fly, själv. Så jag kom hit som ensamkommande barn. Jag hade inte min mamma med mig, säger hon.

I en synk berättar Melanie mer.

– Jag blev tvungen att fly eftersom att man har dödat mina två bröder. När jag kom till Sverige så visste jag inte var min mamma var. Jag frågade varje dag, “jag behöver min mamma”. Sedan fick jag kontakt med henne. Men första gången jag hörde hennes röst … Jag kunde känna att hon inte mådde bra överhuvudtaget, berättar Melanie i programmet och fortsätter:

– Jag ringer henne då och då för att kolla upp hur hon mår och så. Men alltså, jag vill inte gråta varje gång jag ringer upp henne. För hon säger att hon inte mår bra och att hon känner sig rädd. Och jag kan inte åka tillbaka till henne.

Gråter efter sången

Melanie Ahmeds historia gör starkt intryck på juryn och speciellt på Nikki Amini som börjar gråta.

– Jag klarar inte av sådana här historier. Förlåt! Jag ska inte förstöra för dig, säger hon och torkar tårarna innan Melanie ska sjunga.

Men när Melanies audition är över och hon har lämnat rummet brister det för Nikki som låter tårarna rinna.

– Jag tycker inte det är juste att barn ska bli separerade från sina föräldrar. Jag gillar inte det, säger Nikki Amini och blir tröstad av sina kollegor.

I slutet av juli blev Nikki Amini mamma när lilla Nilofar kom till världen. Då delade Nikki med sig av den glada nyheten på Instagram.

”Vi är precis hemkomna från BB! Det är en mäktig känsla att kliva in genom dörren för första gången med vår dotter Nilo. Hon gör mig så lycklig och så doftar hon så himla gott! Kan inte riktigt få nog av henne”, skrev Nikki i inlägget och fortsatte sedan:

”Vi mår bra och förlossningen gick bra. Stort tack till barnmorskor, undersköterskor och läkare på BB SÖS, så proffsiga och hjärtliga. Nilo kunde inte ha fått en bättre start i livet”.

FOTO: TV4