LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Nikki Aminis ärliga ord om TV4:s ändring i Idol

05 okt, 2019 
AvStina Dahlgren
Nikki Amini i Idol 2019 på TV4
TV4 har gjort juryns makt ännu större i årets Idol. Detta har delat tittarna i tu. Nu berättar jurymedlemmen Nikki Amini hur hon ser på saken.
Annons

Allt om IdolBrand logo
Allt om Idol

Idols andra fredagsfinal har gått av stapeln och ikväll var temat är genombrottshits, det vill säga låtar som stora artister har slagit igenom med. Det blev Hampus Israelsson, 21, som fick lämna, och han gjorde det i tårar.

Hans räddning kunde ha blivit den stora ändringen för i år. Juryn har nämligen en livboj vilket innebär att de får rädda kvar en deltagare som har åkt ut ur programmet. Juryn valde att inte använda sig av det ikväll och Hampus fick tyvärr lämna för gott.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

På Idols hemsida förklarar man hur livbojen fungerar.

”Juryn har bara en livboj att dela ut under säsongen. För att juryn ska kunna dela ut en livboj så måste hela juryn vara överens. Livbojen måste inte användas men under sjunde fredagsfinalen är sista gången som möjligheten finns att dela ut den. Sen är det för sent.”

Så tycker TV4-tittarna om ändringen i Idol

Tittarna är tudelade när det kommer till förändringen och på programmets Facebook-sida får tilltaget både ris och ros.

Annons

Fel, iom att man låter folket betala för vad de anser ska ut eller vara kvar. Sedan använder juryn sina wildcards (tidigare) och nu en livboj. Allt för att få in mer pengar. Tittarna betalröstar men ändå ändras resultat av röstning.”

”Bra! Tycker att juryn skulle ha mer makt. Ibland blir det fel när tittarna ska bestämma.”

”Har man bestämt att ”folket” ska bestämma så ska det vara så….”

Nikki Amini är nöjd över beslutet

När Hänt pratar med jurymedlemmen Nikki Amini, 34, efter fredagsfinalen berättar hon vad hon tycker om förändringen.

– Jag tycker det är bra. Jag var väldigt upprörd förra året över hur tittarna röstade så jag tycker det är jätteskönt nu att jag har en livboj jag kan övertyga mina jurymedlemmar om.

Hon påpekar att hon hittills har varit överens med tittarna och därför har inte någon livboj använts ännu. Hon förstår dock att vissa tittare kan bli upprörda över juryns makt.

– För vår del i juryn är det ju bra, för tittarnas del är det kanske inte så bra eftersom vi kanske röstar tillbaka någon som de inte har röstat på. Men jag är väldigt glad, säger Nikki Amini.

Idol sänds fredagar klockan 20.00 på TV4 och på TV4 play.

Foto: TV4

Annons