LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Niffi Sjöberg fick tvillingar med två olika pappor – så gick det sen

02 nov, 2020 
AvLovisa Ström
Niffi Sjöberg Unga mammor
Tre år har gått sedan Unga mammor- profilen Niffi Sjöberg fick det chockartade beskedet att tvillingarna i hennes mage hade två olika pappor.
I en intervju med Hänt berättar hon nu hur det har gått sedan dess.
Annons
Julia Bergman slutar visa 6-årige sonen Milan på YoutubeBrand logo
Julia Bergman slutar visa 6-årige sonen Milan på Youtube

Unga mammor-profilen Niffi Sjöberg var bara 21 år gammal när hon fick reda på att hon var gravid med tvillingar. Beskedet kom som en chock och det blev en stor omställning. Men som om det inte vore nog fick hon ett par månader efter barnens födsel även reda på att barnen hade två olika pappor.

Flera år har gått sedan tv-profilen gick ut och berättade om den ovanliga händelsen. I en intervju med Hänt berättar hon nu hur allt har gått för henne och barnen sedan dess.

Niffi Sjöberg om det starka hatet

Tiden efter att hon gick ut och berättade om den otroliga situationen blev väldigt tuff. För Hänt berättar hon om hur hon fick utstå en hel del hat, fördomar, oförståelse och fula ord.

– Det var otroligt mycket skit man fick. Det var inte jättemånga som fokuserade på att det är rätt så häftigt att det kan bli så, liksom hur kvinnokroppen fungerar, utan det var ju slampa hit och slampa dit, säger hon innan hon fortsätter:

Annons

– Det var jättejobbigt ett tag. Jag var aldrig ute efter uppmärksamhet, men jag visste ju att folk är ganska trångsynta så jag tänkte att om jag går ut med det tidigt kanske barnen slipper ta det när de blir äldre. Det är ju min värsta mardröm att de ska bli mobbade över något som de verkligen inte kan rå för.

Så har det gått för Niffi och barnen sedan dess

Men tillsammans med sin sambo, och den biologiska pappan till ena barnet, Jonatan har Niffi kämpat sig igenom de tuffa tiderna och har det idag väldigt bra.

– Nu har vi köpt hus tillsammans och håller på att renovera det. Så vi har ju fullt upp. Det känns som att vi ändå har tagit nästa steg i livet och det känns väldigt bra faktiskt, säger hon innan hon fortsätter:

– Jag är lycklig som det är och försöker göra det bästa för mina barn, det är det enda jag kan göra. Men det är svårt att veta när man gör rätt och när man gör fel i förväg.

Även fast Jonatan har tagit till sig båda barnen utan att ifrågasätta någonting har de ändå valt att vara öppna med barnen kring hur situationen faktiskt ser ut.

Annons

– Vi måste ju ha i åtanke att de bara är 3,5 år gamla, så man kan ju inte ta hela den här biologiska diskussionen med de. Men vi har ändå sagt det som att Wilma har två pappor och att Ludwig har en, förklarar Niffi.

Niffi angående fler barn i framtiden

När tv-profilen får frågan ifall det blir fler barn i framtiden är hon rätt säker på sin sak.

– Det kommer inte bli några. Jag känner mig nöjd och vi har frågat barnen om de skulle vilja ha ett syskon och de har sagt nej, säger hon och skrattar.

Hon berättar att hon i vissa stunder och situationer självklart kan känna längtan efter ett till barn, men att längtan sällan håller i sig.

– Det är klart att man kan få ett sug just för stunden när man ser ett nyfött litet barn. Men sen går det liksom över. Jag är nöjd med mitt liv och jag vet inte om man skulle hinna eller orka med fler barn.

Annons