Nicole Nordin gör succé – allt om Peter Forsbergs fästmö

Nicole Nordin och Peter Forsberg
NU GRATIS

Först var hon bara “Foppas” femton år yngre flickvän. I dag är Nicole Nordin, 32, en framgångsrik karriärkvinna och trebarnsmor med tusentals följare på Instagram.
✔︎ Därför vill hon inte gifta sig med Foppa.
✔︎ Så träffades de.
✔︎ Beslutet att lämna Sverige.

Här får du reda på allt om Nicole Nordins liv.

Peter Forsberg och Nicole Nordin

Peter “Foppa” Forsberg och Nicole Nordin är ett power couple som gör succé.

Nicole Nordin, 32, växte upp i Bandhagen i södra Stockholm. Hon gick i grundskolan på Södermalm och flyttade hemifrån redan under gymnasiet. Därefter började hon att plugga på Handelshögskolan.

– Skolan har alltid varit viktig för mig. Jag går alltid in till hundra procent i det jag gör. Jag är en öppen person som har stor entusiasm och passion i mitt arbete, som blir en stor del av mitt liv, säger Nicole i Västerbotten-kuriren.

Som 21-åring föll hon pladask för den femton år äldre hockeystjärnan Peter ”Foppa” Forsberg, 45, som är god för hundratals miljoner.

Men att leva ett liv som lyxhustru har aldrig lockat Nicole.

– Jag har alltid haft stort driv, stark entreprenörsanda och intresse för business. Jag visste att en utbildning var en förutsättning för att tillgodogöra mig kunskap oavsett vad som skulle ske i framtiden, säger hon.

Trots att Nicole bevisat att hon är så mycket mer än en ung flickvän till en hockeystjärna drabbas hon av fördomar.

– Det är klart att det finns fördomar om tjejer som dejtar äldre rika män. Man förväntas vara hemmafru, älska shopping och leva i lyx och flärd. Det är en allmänt vedertagen missuppfattning. Men jag har hållit låg profil och slitit hårt med att skapa min egen identitet. Det gjorde jag redan innan jag träffade Peter och jag har fortsatt på samma bana. Jag har alltid varit tydlig med att jag vill göra något av min karriär, säger Nicole i TV4-programmet Tillsammans med Strömstedt.

Nicole Nordin lämnade Sverige för Schweiz

Sedan hösten 2018 bor Nicole, Peter och barnen Lennox, 7, Lily, 5, och Diego, 3, i Schweiz. Familjen flyttade från sin 380 kvadratmeter stora lyxvåning på Östermalm i Stockholm efter att paret köpt halva det schweiziska skomärket Inuikki, som har huvudkontor i Zürich.

Flytten var Nicoles initiativ, men Peter Forsberg var inte svårövertalad.

– Skoföretaget är framför allt Nicoles grej som hon brinner för. Hon gör det jäkligt bra, måste jag säga, har Forsberg sagt i tidningen King.

Inom Inuikki är Nicole ansvarig för försäljningen och affärsutvecklingen globalt samt arbetar med produktutveckling. Inuikki var tidigare ett märke som riktade in sig på vinterskor, men numera säljer de skor för alla säsonger i runt 30 länder.

Sedan Nicole och Foppa gick in som delägare 2016 har företaget gått spikrakt framåt.

– Det går fantastiskt bra just nu. Vi har dubblat omsättningen i införsäljningen till höstsäsongen, jämfört med förra hösten. Och vi har breddat sortimentet med sneakers och sandaler så vi nu också har en vår- och sommarkollektion som går bra, sade Nicole i tidningen King tidigare i år.

”Vi hade jättekul och vi ”hit it off” direkt. Det fanns något speciellt”

Nicole Nordin med de tre barnen Lennox, Lily och Diego.

Nicole med de tre barnen Lennox, Lily och Diego.

Nicole träffade Forsberg för tio år sedan genom gemensamma vänner och det var kärlek vid första ögonkastet. De hamnade bredvid varandra på en festmiddag tack vare en slumpad bordsplacering. Nicole var då femton år yngre än hockeystjärnan, som under den här tiden spelade i Modo. Enligt Foppa kände hon inte igen honom när de träffades första gången.

– Hon är inte så där hockeytokig så jag tror faktiskt inte hon gjorde det. Hon kanske hade hört namnet men hon visste inte hur jag såg ut, har Foppa sagt i Hellenius Hörna.

– Vi hade jättekul och vi ”hit it off” direkt. Det fanns något speciellt, säger Nicole Nordin i TV4-programmet Tillsammans med Strömstedts.

– Vi hade roligt från första stund. Det var det som jag fastnade mest för. Du fattade skämt och ironi. Ju mer vi pratade insåg jag att vi hade samma filosofi, säger Peter Forsberg i samma program.

Därför ville Nicole inte gifta sig

Paret förlovade sig redan året därpå, under en resa till Nicole favoritstad Paris. Forsberg hade bokat en fin restaurang och efter förrätten gick han ner på knä.

– Då hade vi varit tillsammans i åtta månader. Jag försökte först lura henne, men det sprack. Och det är klart jag var nervös då, jag vet inte ens om jag funderat på vad hon tyckte, säger han i Tillsammans med Strömstedts.

Den upp över öronen förälskade Nicole sa ja, men var samtidigt tydlig med att hon inte ville gifta sig på direkten, bland annat eftersom hon vid tillfället studerade på Handelshögskolan.

– Jag ville inte gifta mig som student, då hade jag inte en egen identitet. Jag visste inte vad vi skulle göra med våra liv. Och att träffa en framgångsrik man som ung kvinna… Jag var inte redo helt enkelt, säger Nicole.

Nicole Nordin och Peter Foppa Forsberg

Nicole hade ingen aning om vem Peter var när de träffades första gången.

Hon och Foppa blev sambo istället. Men snart åkte han till Denver i USA för ett sista comebackförsök i hockeyn. Men bara ett par månader senare, närmare bestämt den 13 februari 2011, meddelade Foppa att hans spelarkarriär var över på grund av problem med sin fot. Nicole Nordin var med på presskonferensen då Foppa tårögd sa:

– Jag har lovat henne att inte riskera min hälsa mer och när jag inte kan försvara mig på isen känner jag att det får vara nog, sa han under presskonferensen.

Paret lämnade USA och flyttade tillbaka till Stockholm, där det skvallrades om att det var Nicole och inte foten som tvingat Foppa från isen. Nicole pluggade på Handels och drömde om familj, en dröm hon delade med Peter.

”Vi kan skaffa barn och göra karriär samtidigt. Det funkar”

Peter Forsbergs barnkrav

En av de första frågorna som Foppa ställde till Nicole i början av deras relation handlade om sin önskan att bli pappa.

Jag var på henne rätt tidigt. Det var väl fjärde meningen jag sa till henne: ”Skulle du kunna tänka dig att ha barn rätt tidigt?”. Det tog inte så lång tid. Jag var redan rätt gammal, jag ville inte vänta 100 år, berättar han i Tillsammans med Strömstedts.

– Det var innan vi blev tillsammans som du flaggade för ”att du är ung och jag vill inte vänta i 10 år. Hur ställer du dig till det här med barn?”. Jag hade inte tänkt på det tidigare. Men visst, det är bara att köra på. Vi kan skaffa barn och göra karriär samtidigt. Det funkar, säger Nicole i samma program.

I juni 2012, fem dagar efter att Nicole tog sin examen från Handelshögskolan, föddes Lennox. Sedan kom två barn till under fem år. Mellanbarnet var planerat – men Diego var en överraskning. Graviditeten upptäcktes i vecka 13 efter att en som masserade Nicole under en semester i Karibien påstått att hon var gravid.

– Då var ju vårt andra barn ett år precis, och vi var gravida i tredje månaden med barn nummer tre. Så det var verkligen bara att bita i. Åhh, man hade precis kommit i sina kläder igen, man var klar med amning, ”here we go again”. Det kändes tufft, säger Nicole i Tillsammans med Strömstedts.

I dag går barnen i en engelskspråkig internationell skola i Schweiz. Under småbarnsåren har paret samtidigt satsat stenhårt på att utveckla Forsbergs olika business.

Nicole Nordin på peter Forsbergs presskonferens

Nicole fanns vid Peter Forsbergs sida när han under en presskonferens meddelade att han skulle avsluta sin hockeykarriär.

Peter Forsberg har från tidigt i sin hockeykarriär valt att placera sina inkomster väl, bara under sina år i NHL tjänade han 650 miljoner kronor, och efter att ha lagt skridskorna på hyllan steg han rakt ut från omklädningsrummen till styrelserummen.

”Foppa”-koncernen började med lyckosamma fastighetsaffärer i Norrland, men är främst känd för att år 2005 ha lanserat ”Foppa”-tofflan av märket Crocs i Sverige. Tack vare Nicole, menar Forsberg, har “Foppa”-koncernens skobusiness gått från fotriktiga campingskor till moderiktiga skor.

”Hon är otroligt passionerad och driven i det hon gör”

– Det började med att Nicole satt i styrelsen för vårt skoagenturbolag medan hon pluggade på Handels. När hon tagit sin examen tog hon över driften av bolaget och vi flyttade huvudkontoret från Umeå till Stockholm. Nicole älskar mode och allt vad det innebär. Hon är otroligt passionerad och driven i det hon gör, säger Foppa, som själv är helt ointresserad av mode, i tidningen King.

Det var under 2015 som Nicole blev introducerad till skomärket Inuikii, då hon sökte efter ett skomärke med inriktning på vinterskor. Att Nicole har ett driv utöver det vanliga är det ingen tvekan om. En källa inom media berättar:

”Om Peter Forsberg kan vara lite norrländskt reserverad så är Nicole tvärtom. Hon har väldigt öppen och rak på sak. Nicole är ju utbildad på Handels och verkar väldigt insatt i Peters affärer. De verkar vara det perfekta powerparet. Hon är dessutom mycket trevlig.”

Även om familjen Forsberg Nordin bor i Schweiz i dag, så har de inte lämnat Sverige helt. Somrarna tillbringas gärna i familjens lyxhus i Foppas hemstad Örnsköldsvik. Nicole och Foppa har flera kända svenska vänner, som kronprinsparet. De har bland annat deltagit i prins Oscars, 3, dop och kronprinsessan Victorias, 41, födelsedagsfirande i Borgholm 2017. De var också självklara gäster när prins Daniel anordnade en överraskningsfest för Victoria inför 40-årsdagen. Dessutom syntes kronprinsessan bära ett par boots från Inuikki under en resa till Sälen tidigare i år.

Nicole Nordin och Peter Forsberg var inbjudna till prins Oscars dop.

Nicole Nordin och Peter Forsberg var inbjudna till prins Oscars dop.

Prins Daniel och Foppa brukar spela golf och titta på ishockey ihop, och har också setts tillsammans på en Håkan Hellström-konsert. Dessutom har prinsen fångats på bild med en klocka från märket Carl Edmond som Foppa och Nicole är delägare i. Spekulationer har förts om Daniel har fått klockan, som kostar runt 2000 kronor, i present av Foppa.

Nicole är dessutom vän med superentreprenören och tvåbarnsmamman Isabella “Blondinbella” Löwengrip, 28.

– En av mina nära vänner heter Nicole och hon är tillsammans med Peter Forsberg. Han är ju enormt igenkänd och alla älskar honom. Jag har aldrig varit ute och ätit middag med någon där det varit sånt högt tryck förut, säger Isabella Löwengrip i podcasten Schulman show.

Nicole och Isabella är så goda väninnor att de till och med semestrar ihop.

– Jag åkte upp med barnen i somras och så var vi på deras lantställe i Örnsköldsvik och åkte massa båt och så! Det var jättemysigt, berättar Löwengrip.

Nicole delar precis som Isabella Löwengrip gärna bilder från sitt och familjens liv på sociala medier. Hennes privata Instagram-konto har över 12 000 följare, men Foppa är inte en av dem.

Nicole Nordin, Peter Forsberg

Nicole Nordin och Peter Forsberg med sonen Lennox.

I tidningen King berättar Foppa att han stör sig på att hon måste berätta om allt man gör för omvärlden hela tiden” men att han kanske är för gammal” för att förstå sig på det. Därför har Nicole blockat honom från kontot, så att han inte kan smygkika och bli irriterad…

– Det är det smartaste jag gjort. Nu kan jag posta hur mycket saker som helst utan att Peter behöver bry sig, säger hon.

Utan hans vetskap postade nyligen Nicole en bild på sig och Peter som fick närmare 900 likes, och en av hennes följares kommentarer var:

”Vill leva ditt liv!”.

Utan tvekan verkar Nicole Nordins liv vara rena drömmen. Nyligen avslöjades det dessutom att hon och Foppa snart ska gifta sig.

– Jo, det börjar verkligen bli dags. Vi pratar om det, det är på G, men vi har inget datum satt ännu, säger Foppa.

”Vi har en distansrelation”

När hon gästar podcasten Loungepodden berättar hon om hur det är att jobba ihop med sin partner.

– Båda vi har väldigt mycket respekt för varandra. Vi är medvetna om att man inte behöver tycka lika i allting, vilket vi inte gör, säger hon i podcasten och fortsätter:

– Hade det varit två stycken som tyckte likadant hela tiden hade jag aldrig utvecklats. Vi har också lärt oss att sätta gränser för när vi pratar business hemma.

Hon beskriver deras arbetssituation som enbart bra för relationen, även om hon är medveten om att många andra relationer kan ta skada av samma situation. Men Nicole påpekar däremot att deras arbetsroller skiljer sig åt en hel del.

– Vi har väldigt olika roller och vi träffas väldigt sällan. Jag skulle kunna säga som att vi har en distansrelation. Vi reser väldigt mycket i våra roller. Så med barn hemma är det så att man reser ungefär varannan vecka. Man ses på Arlanda och bara ”kiss and goodbye”, säger hon och fortsätter:

– Han har ett visst uppdrag och jag har en annan roll. Och det kompletterar varandra väldigt väl. Vi är otroligt olika personer, väldigt olika.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!