Niclas Wahlgrens tvivel – efter drastiska livsförändringen

Niclas Wahlgren har blivit vegetarian men tvivlar nu på beslutet att ändra kosten.

Efter att ha sett en dokumentärfilm valde Niclas Wahlgren att bli vegetarian.
Men efter ny information börjar han tveka på sin nya livsstil.
– Är det så? frågar han sig under en sändning på NRJ.

De senaste åren har Niclas Wahlgren, 54, fokuserat mycket på att träna och leva ett hälsosamt liv. Han har synts allt mer på gymmet – och i somras tog han nästa steg. Då meddelade han på Instagram att han skulle satsa på att bli personlig tränare.

– Det är ett beslut som har växt fram just eftersom att träning är en så stor del av mitt liv, jag pysslar ju med det varje dag. Sedan lär man känna människor som är likasinnade och några av mina kompisar som jag tränar med är ju personliga tränare och då kände jag bara att ”shit vad mycket ni kan om kroppen”, berättade Niclas Wahlgren.

Niclas Wahlgrens nya livsstil

Niclas Wahlgren hörs vanligtvis i radiokanalen NRJ, där han leder eftermiddagarna. Där berättar han nu att han gjort en stor omställning i livet – han har blivit vegetarian. Det var efter att ha sett en dokumentärfilm som Niclas fick upp ögonen för kosthållningen.

– Nybliven vegetarian. Hörde jag någon som applåderade? Eller är det helt tvärtom? För sex dagar sedan såg jag den här serien eller filmen på Netflix som alla pratar om, The Game Changers. Efter det så var det ingen tvekan, jag måste bli vegetarian tänkte jag! Jag som vill bli världens starkaste hundraåring, det är ju mitt mål framöver. Världens starkaste hundraåring, jag måste ju leva så bra som möjligt! förklarar Niclas Wahlgren i radioprogrammet.

Niclas påbörjade sitt nya liv som vegetarian och klarade detta i sex dagar. Men när han fick ett par ord från en person, som hade annan information om saken, började han tvivla på sitt nya livsval.

– Sex dagar höll jag ut. Tills idag, då är det en person som förklarar för mig att det är bara är en konspiration det där. Det funkar lika gärna om man äter animalisk föda också, alltså kött, fisk eller fågel, bara man blandar upp med mycket rotfrukter och sallad och nötter och avokado och allt sådant där som är nyttigt. Då funkar det lika bra. Är det så? Ska jag inte vara vegetarian längre? Ska jag byta? Ska det vara på det här sättet?

FOTO: TT/Charles Hammarsten, TT/Charlotte Brunzell

Senaste nytt