Niclas Wahlgrens sorg över Laila Bagges familjebeslut

Sex år har gått sedan Niclas Wahlgren och Laila Bagge gick skilda vägar.
Skilsmässan var på Lailas initiativ och Niclas har många gånger pratat ut om sorgen över att kärleken slocknade.
– Det är tufft som fan att bli lämnad, säger han.

Kändisparet Niclas Wahlgren, 55, och Laila Bagge, 47, träffades när båda var med och tävlade i TV4:s populära program Let’s Dance, och det tog inte lång tid innan tv-profilerna fattade tycke för varandra. Men trots att kärleken sprakade till en början, tog det bara några år innan lågan hade slocknat. Det har nu gått sex år sedan stjärnorna gick ifrån varandra, och Niclas har många gånger pratat öppet om sin stora sorg över att det blev som det blev.

Parets historia

I Lailas sommarprat från 2009 pratar hon om hennes och Niclas relation. Hon berättar hur de träffades för första gången i cafeterian vid danslokalerna och att det uppstod kemi mellan dem redan från dag ett.

– Jag var singel och tänkte att jag skulle leva ensam ett tag, men när vi träffades där i cafeterian sa det bara klick. Vi småpratade ofta mellan dansövningarna och Niclas föreslog att vi skulle ta en lunch tillsammans, berättar hon.

Lunchplanerna blev en middag och en dejt blev till flera, och rätt så snart bestämde de sig för att vara öppna med sin kärlek till varandra. Bara några månader senare var de förlovade och under vintern sa de sedan ja till varandra i S:t Jakobs kyrka. Allt gick med andra ord som på räls för kärleksparet, men helt plötsligt tog det en helt annan vändning.

Niclas stora sorg över att bli lämnad

Efter fyra år som gifta stod det klart att paret skulle separera, och skilsmässan skulle bli en av de mest omskrivna skilsmässorna på länge. Men medan Laila tog sig upp på benen rätt så snabbt var Niclas fortfarande nere på botten. I en intervju med Aftonbladet berättar han om sorgen över att det tog slut.

– Jag blev lämnad. Och det får man acceptera, men jag kan inte säga att det är kul eller bra. Lyckliga skilsmässor, vad är det? Jag tror inte det finns några sådana, det här är absolut inte en sådan. Det känns viktigt att få säga sanningen bakom vår skilsmässa är att hon tröttnade på mig. Det är väldigt ledsamt, men det är sanningen.

Han fortsätter.

– Det är tufft som fan att bli lämnad och jag märker att Laila går vidare. Det är min akilleshäl, jag älskar henne till döds fortfarande, och det måste vara jättejobbigt för henne också. Jag tycker att det är fruktansvärt att det blev så här.

Niclas ville absolut inte skiljas och tycker att de borde ha kämpat för sin kärlek lite till.

– Jag älskar henne mest av allt i hela världen, jag kan inte tänka mig att leva utan henne. Jag ville kämpa in i kaklet. Men jag vet att hon har gått vidare och att det är spiken i kistan.

Deras relation idag

Men trots att det tidigare kärleksparet inte längre är tillsammans måste de vara på god fot för den gemensamma sonen Kits skull, och under en eftermiddagssändning i NRJ förra året talade Niclas ut om deras relation efter skilsmässan. Det var efter en fråga från en lyssnare som han svarade:

– Nej, vi är inte vänner och vi kan inte hänga med varandra. Men vi är absolut inte ovänner med varandra.

Han sa att han tycker det är en självklarhet att de inte umgås ”över middagar eller bowling”, och att han inte heller tror att det kommer ske inom en snar framtid, men att han hoppas att det kommer bli bättre med tiden.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!