Niclas Wahlgrens ord om nya livsbeslut: ”Svårt som tusan”

Niclas Wahlgren som svåra nya livsbeslutet

Han har redan disciplinerat tränat sig till en superkropp. Men nu antar Niclas Wahlgren en ny tuff utmaning för att försöka må bättre även psykiskt.

Radioprataren Niclas Wahlgren, 53, berättade för bara veckor sedan för Hänt vad som är hemligheten bakom hans vältränade kropp.

– Allt är medvetet! Att skapa en rutin som håller i sig tar cirka 90 dagar. Men ibland kommer saker emellan som gör att rutinen går förlorad, då får man börja om igen. Där kommer pannbenet in i bilden. Egentligen är det inte jobbigt att träna, utan det blir jobbigt om man INTE gör det, förklarade han.

 Annons: Här är årets mest omtalade hårborste – så ger den dig platt hår på bara någon minut!

Men nu har Niclas även tagit på sig en svår mental utmaning. Han ska inte bara fortsätta träna hårt och hålla sig i trim, han har också antagit en utmaning som går ut på att han inte får klaga på något under 28 dagar. Programledaren proklamerar på Instagram:

”Hörde om en riktigt tuff utmaning. Vi kan kalla den för #28dagarutanattklaga
Varje dag så sipprar det ut negativitet utan att vi kanske tänker på det och som påverkar oss till det sämre. Vill vi det? Jag menar inte att livet alltid måste vara helt positivt, men vi kan välja att inte fokusera på det negativa utan att istället välja det positiva som stärker oss.”

Niclas fortsätter:

Ju mindre vi klagar desto skönare uppfattas vi både av oss själva och andra.
Tänk om man klarar det 28 dagar i rad!  Det är svårt som tusan men en utmaning jag tänker ge mig på, igen. Den första gången höll det nämligen bara i 28 sekunder.
Skam den som ger sig! Nu kör vi”

Exakt vad Niclas började klaga på efter bara 28 sekunder berättar han inte, men självfallet önskar Hänt honom lycka till i hans nya åtagande att vara odelat positiv till allt som händer honom i hans vardag 28 dagar i streck.

Det kanske låter enkelt, men nog är det inte så enkelt som man kanske tror. Eller, vem vet? Ska vi testa?

LÄS OCKSÅ: Biancas avslöjande – syrliga piken till Niclas Wahlgren

LÄS OCKSÅ: Niclas Wahlgren avslöjar sanningen om superkroppen

FOTO: Ibl, Instagram