Niclas Wahlgrens stora livsbeslut – oväntade glädjebeskedet

Niclas Wahlgrens nya besked om kärleken: "Naturliga mötet"

Det var länge sen som Niclas Wahlgren stod i rampljuset annat än för sitt mystiska kärleksliv eller släktskap med den övriga Wahlgrens-familjen.
Men nu kommer ett riktigt glädjebesked för alla nostalgiker!

Det var över tio år sen som Niclas Wahlgren tog av sig gitarren. Sedan dess har den hängt på väggen och samlat damm medan hans stormiga kärleksliv och nära släktskap med Pernilla Wahlgren drivit hans karriär framåt.

Men nu har Niclas Wahlgren återigen bestämt sig för att ta upp sin musikkarriär och göra comeback med succé-duon Nicke och Mojje. Det barnkära tv-programmet har genererat inte mindre än tre platinaalbum under 2000-talet och firar i år 20 år sedan starten. Men när Morgan “Mojje” Johansson får frågan kring anledningen bakom återföreningen menar han inte att det är av nostalgiska skäl som paret valt att återigen förenas på scenen.

– Det är pengarna, säger han gravallvarligt i en intervju med Aftonbladet och avbryts snabbt av Niclas.

– Nej men det kan du ju inte säga här, säger han skämtsamt innan vännerna förklarar att man hoppas på att återföreningen ska bli en braksuccé.

– Förut var det ju så otroligt stort. När vi kom till Parkens Zoo var det som att David Bowie eller Roxette spelade, säger Niclas.

Tappade kontakten

Men det var inte helt självklart för paret att dra igång en turné tillsammans. Under de tio åren som Nicke och Mojje saknats i tv-rutan har nämligen de forna vännerna knappt haft någon kontakt – även om de båda är noga med att betona att det inte finns någon konflikt som bakom liggande orsak.

– Nej men det är inte så konstigt egentligen. Det var väldigt rörigt under den där produktionen och jag fick barn i samma veva medan du gick åt ditt håll, säger Mojje innan Niclas lägger till:

– Ja, och mitt liv brukar man ju kunna läsa om i skvallerpressen så där finns det inget nytt att berätta.

Det var inte förrän Niclas tog mod till sig och ringde upp den gamle vännen som återföreningen blev ett faktum.

Niclas Wahlgrens kärlekshint

Under intervjun får Mojje även den briljanta idéen att utöka antalet spelningar, från festivaler och folkfester – till nattklubbar. En tanke som singelkillen Niclas Wahlgren inte är sen på bollen att hoppa på.

– Ja vilken bra idé! Du är ju gift men det är ju inte jag, säger han lurigt.

FOTO: TT

Senaste nytt