Niclas Wahlgrens förändring efter uppbrotten: ”Det är vidrigt”

Niclas Wahlgren har sagt upp sig för nytt jobb på NRJ

Niclas Wahlgren talar nu ut om insikten kring sig själv och hur han är som partner. En upptäckt som han kallar vidrig och bidragit till att han arbetat med sig själv. ”Jag tänkte det här, det är ju vidrigt. Det är inget man sitter och berättar om offentligt”, säger han i podcasten Älsklingspodden.

Radioprofilen Niclas Wahlgren, 54, har sedan skilsmässan från Laila Bagge, 46, för nästan fem år sedan legat relativt lågt med kärlekslivet. Under vintern 2018 dejtade han under en kort tid fitnessprofilen Julia Friberg, 39, men efter bara några veckor var förhållandet avslutat.

– Varför det inte funkade har jag förklarat för henne väldigt många gånger, skrev han till Hänt då.

Niclas Wahlgren berättar nu i Älsklingspodden hur hans tidigare kärlekserfarenheter påverkat honom som person.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här!

– Oavsett om du blir lämnad eller lämnar så är det att det alltid takes two to tango, du är aldrig skuldfri. De grejerna måste du gå igenom själv. Om du blir lämnad inte bara den personens fel. Man måste tänka vad fasen har jag gjort, säger han i podcasten.

Niclas har tidigare varit öppen med att han efter skilsmässan från Laila Bagge gått i terapi. Men nu berättar han även att han tagit hjälp av en bok som beskriver hur man är som person genom exemplen förälder, vuxen och barn.

Niclas Wahlgren i snygg kort frisyr

Niclas Wahlgren har rannsakat sig själv angående relationer och kärlek.

Niclas Wahlgren om sitt eget beteende

– När jag läste den här förälder, vuxen, barn-modellen då upptäckte jag att herregud, jag är ofta ett barn. Jag svarar med “ah men du då”, man känner sig anklagad, säger han.

Insikten fick Niclas att tänka till ordentligt och framför allt att påbörja arbetet med att förändra sig själv som person.

– Jag tänkte det här, det är ju vidrigt. Det är inget man sitter och berättar om offentligt. Och speciellt inte i en podd. Men nu har jag kommit så långt och jag är inte sån längre men det var en hemsk insikt, jag bara ”usch, den vill inte jag vara”. Det är första steget till att förändra just den grejen i alla fall.

Niclas Wahlgren säger att upptäckten helt och håller var hans egen och att den var omöjlig att smussla med.

”Är helt omöjligt att ljuga”

– Om någon frågar dig något så kan du alltid tvinna på sanningen välja att inte tala sanning, men läser du och ställer frågan till dig själv är det helt omöjligt att ljuga, då förstår du vem du är.

Niclas Wahlgren avslöjar dessutom hur han hanterat de uppbrott han gått igenom i sitt liv och hur de påverkat honom.

– Jag har haft två uppbrott, jag har varit förlovad två gånger och gift en gång senast. Jag har nog gått, man tar den där sorgeperioden, jag vet inte om jag kommer med fördomar nu? Men jag är väldigt kvinnlig i den aspekten att jag måste ha tid för mig själv för att läka. Jag kastar mig inte in i ett annat förhållande.

Hans syn på kärlek har förändrats med årens gång.

– Jag höll på att säga definitivt nej på den frågan, men det är klart den måste ha gjort. Den är ju inte lika det man tänkte när man var 20 år. Då var det ”tjej, flytta ihop, barn”, och så det är inte riktigt de prioriteringarna idag. I alla fall inte fler barn.

FOTO: TT