Niclas Wahlgrens ärliga ord om familjelivet efter skilsmässan

Niclas Wahlgren och Laila Bagge delar på vårdnaden om sonen Kit

Sedan tre år lever Niclas Wahlgren varannan veckas-livet med sonen Kit som han har tillsammans med exfrun Laila Bagge. Nu talar han ut om hur veckorna skiljer sig åt.

Radio- och nöjesprofilen Niclas Wahlgren, 53, imponerar stort på sina följare på Instagram. Där delar han med sig av bilder från sin vardag; det är en härlig mix av pappalivet tillsammans med 7-årige sonen Kit, resor, vänner och träning.

Nu avslöjar han hur privatlivet fungerar i verkligheten. För nästan tre år sedan skilde Niclas Wahlgren sig från dåvarande hustrun Laila Bagge, 45, och livet som “varannan veckas-pappa” startade på allvar.

“Tänker du som jag? Att man ofta lever 2 olika veckor som singelförälder! Det är ju inget snack om vilken vecka som man får trixa lite för att allt ska gå ihop smidigt”, skriver Niclas Wahlgren på Instagram.

Annons: Köp utvalda rosa favoriter i vår shop – stöd Bröstcancerförbundet!

Inlägget är förvisso ett betalt samarbete med en dejtingtjänst, men radioprofilen verkar ändå brutalt ärlig i sin beskrivning av hur veckorna med Kit, och veckorna helt ensam, skiljer sig åt.

“Barnveckan: Lämna skola-mot jobbet-hämtning skola-fotboll-handla-laga mat-läxor-plocka undan-umgås etc. Barnlösaveckan: Du själv-egentid och jobbet”, skriver Niclas.

Syftet med det betalda samarbetet är att belysa att 39 procent av de svenska singelföräldrarna som lever varannan veckas-livet upplever att de behövt avstå att delta aktiviteter och kurser på grund av de att missar varannat tillfälle. Detta är något Niclas Wahlgren kan skriva under på.

“Lite synd eftersom just träning gör att vi får mer energi och glädje i kroppen samtidigt som det är väldigt kul socialt!”, skriver han.

Kommentarsfältet har sedan dess fyllts med tips från följarna om hur man kan få loss tiden.

“Man kan ju synka 2 träningskvällar med exet som utbyte. Dessutom får man då tid båda veckorna med barnet”, skriver en person.

“Man kan oxå träna hemma och tillsammans. Varför krångla till det i onödan”, tipsar en annan.

“Sen finns det vi som är singelmammor med tre barn och barnen har en ”varannanlördagpappa”. Vore toppen om barnaktiviteter fanns samtidigt för barn”, skriver en tredje.

LÄS OCKSÅ: Niclas Wahlgrens ord om nya livsbeslut: ”Svårt som tusan”

LÄS OCKSÅ: Niclas Wahlgren avslöjar: Därför följer jag inte Bianca på Instagram

FOTO: Ibl