LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Niclas Wahlgren slutar på Rix FM – börjar på NRJ

26 nov, 2018 
Malin Ljung
Niclas Wahlgren har sagt upp sig för nytt jobb på NRJ
Efter åtta år som radiopratare har Niclas Wahlgren sagt upp sig från Rix FM. Orsaken är att han fått ett nytt drömjobb.
Annons

Niclas Wahlgren, 53, avslöjar att han sagt upp sig från sitt jobb som radiopratare på Rix FM. I flera år har han varit rösten som guidat lyssnarna genom vardagseftermiddagarna på kanalen, men nu bekräftar den folkkära profilen att han sagt upp sig.

– De hade inte sett det komma och blev kanske lite besvikna. Men det släpper nog. Radiobranschen är liten, och vi kommer säkert jobba tillsammans igen någon gång framöver. Men jag är väldigt tacksam för alla år och för allt jag har fått lära mig. Det är också många underbara kollegor som jag lämnar. Men det är dags att gå vidare, säger han till Aftonbladet.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Niclas Wahlgren startade sin radiokarriär på Lugna favoriter 2010, för några år sedan gick han över till Rix FM. Och han stannar faktiskt inom samma bransch, för från och med den 3 december börjar nämligen Niclas ratta eftermiddagssändningarna hos konkurrenten NRJ.

Därför sa Niclas Wahlgren upp sig

– Det har varit både lätt och svårt. Men jag ville utvecklas och få ny energi. Jag har ändå varit med och lyft två radiostationer under åtta års tid, först Lugna Favoriter och sedan Rix FM. Då tänkte jag, ska jag sitta kvar där åtta år till eller istället försöka något nytt? Jag tror heller inte på att vara kvar på samma företag för länge. Men blir nästan som en institution.

Annons

– Det ska bli fantastiskt kul och grymt utmanande. Jag känner dessutom lite folk där, så det ska bli jäkligt roligt, säger han.

De senaste veckorna har Niclas Wahlgrens röst saknats under eftermiddagarna i Rix FM, något som fått lyssnarna att reagera och ifrågasatt varför han inte arbetat som programledare.

– Jag kan inte berätta något förrän 26 november så vi tar det vidare om det sen, har han tidigare sagt till Hänt.

Nu vet vi alltså varför – stort grattis till nya jobbet och lycka till!

FOTO: Ibl

Annons