LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Niclas Wahlgren om hatet mot familjen: ”Sparka på dem man känner”

14 jul, 2023 
Johanna Talamo
Niclas Wahlgren, Benjamin Ingrosso, Bianca Ingrosso, Pernilla Wahlgren
Det råder inga tvivel om att familjen Wahlgren/Ingrosso har några av Sveriges mest kända och folkkära medlemmar.
Nu berättar Niclas Wahlgren om baksidan.
”Man stänger av rent känslomässigt”
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Bianca Ingrosso talar ut om sorgen: ”Största misstaget”Brand logo
Bianca Ingrosso talar ut om sorgen: ”Största misstaget”

Niclas Wahlgren, 58 är känd som skådespelare, artist och programledare. Han hade sitt genombrott med filmen G- som i Gemenskap på 80-talet och sedan dess har karriären tuffat på som tåget.

I det senaste avsnittet av podcasten Nemo möter en vän berättar Niclas om baksidan med att vara medlem i en av Sveriges mest kända familjer.

– Jag förstår att man kan ha förutfattade meningar om människor, det har jag själv haft i yngre dar men man får lära sig av sina misstag och växa som person, säger han.

Familjen Wahlgren/Ingrossos succéresa genom åren

Niclas tillsammans med Allsångs-aktuella systern Pernilla Wahlgren har sedan länge varit några av Sveriges mest kända tv-profiler.

Syskonen har synts i olika tv-program otaliga gånger både enskilt och tillsammans, under 2000-talet kunde man exempelvis se duon i barnprogrammet Nicke och Nilla, De har båda även långa musikkarriärer bakom sig, föräldrarna Hans Wahlgren och Christina Schollin är dessutom välkända skådespelare.

Annons

På senare år har även Pernillas barn, Bianca Ingrosso, Oliver Ingrosso och Benjamin Ingrosso jobbat hårt med sina karriärer och det är svårt att undgå familjens framgångar.

Men framgångarna och livet i offentligheten har en baksida. Något Benjamin tidigare berättat om i Framgångspodden.

– Jag vet som bror att det tär på en psykiskt. Min syster är otroligt framgångsrik och jag är så jävla stolt. Men ibland är den systern jag träffar en väldigt svag syster som bara behöver en kram. Som har så mycket framgång som inte kan ta till sig det för det enda hon får tillbaka är hat, sade han då och fortsatte:

– Jag har fått uppleva hat i en väldigt tidig ålder. Jag hade en hatsida på Facebook med typ 8 000 - 10 000 följare när jag var nio bast liksom. Det är ju så verkligheten ser ut liksom.

Niclas Wahlgren om hatet mot familjen

Och hat är något som hela familjen fått utstå. I det senaste avsnittet av podcasten Nemo möter en vän berättar Niclas för värden Nemo Heden om hans egna tankar och upplevelser av kändisskapet.

Annons

– Jag vet ju att det är ungefär det enklaste som finns, om man vill synas och höras, att sparka på dem som folk känner till. Våran familj är väldigt många att känna till och jag fattar det, jag fattar den grejen, säger han.

Han fortsätter med att berätta om sina egna lärdomar genom åren. Han säger även att han förstår att det kan vara lätt att klumpa ihop hela familjen till en ”geggamoja” trots alla är unika individer.

– Det man fått lära sig, som jag inte vet är bra eller dåligt, är att stänga av rent känslomässigt. Men också vikten av att inte gegga ihop oss själva som en klump, vi är alla unika individer även om råkar vi tycka om typ samma sak yrkesmässigt, säger han.

Avslutningsvis berättar Niclas om hur risken att inte känna sig- och inte bli igenkänd som en enskild individ påverkat honom själv. Han förklarar även vikten av att lära sig av sina misstag.

– Jag tycker inte det har varit jobbigt med tanke på att jag, förutom mamma och pappa, var en av de första som slog igenom. Så jag har inte känt av det, men det kanske finns andra som känt av det mer, säger han och fortsätter:

– Jag förstår att man kan ha förutfattade meningar om människor, det har jag själv haft i yngre dar men man får lära sig av sina misstag och växa som person.

FOTO: Karin Törnblom/TT/Peter Wixtröm/Aftonbladet/TT

Annons