Nicki Minaj ber om ursäkt för den hårt kritiserade videon: "Jag är så ledsen"

Rapparens nya video anklagas för att glorifiera nazismen. Nu svarar Nicki på kritiken och säger hon kan inte vara nazist – eftersom hon har en judisk pojkvän.

Rapparen Nicki Minaj är inte rädd för att skapa rubriker. Det om något har vi lärt oss efter hennes omtalade musikvideo till låten “Anaconda”.

Men i sin senaste video är det inte Minajs rumpa som fått internet att tappa fattningen.

I nya “Only”, som är helt animerad, har rapparen avbildats som en diktator. Sittande på en tron överblickar hon en stor armé av soldater med vapen och stridsvagnar.

Soldaterna bär röda armbindlar och över Nickis tron hänger fanor med symbolen YM (Lil Waynes skivbolag Young Money). Symbolen är avbildad i svart, mitt i en vit ring mot en röd bakgrund – precis som nazisternas svastika:

Videon publicerades för några dagar sedan och kritiken lät inte vänta. Många menar att “Only” glorifierar nazismen och att den också påminner om den tyska propagandafilmen “Viljans triumf” från 1934.

Men nu ger Nicki svar på tal. Artisten stoppades av paparazzis på flygplatsen i Los Angeles och fick då frågan hur hon ställer sig till kritiken. Nicki var i sällskap av videons producent, Alex Loucas (mer känd som Grizz Lee) – och sa då att han var hennes “nya judiska pojkvän”.

– Vi gjorde det här tillsammans, säger hon:

https://www.youtube.com/watch?v=5xCqChN_Lio

På sin Twitter ber hon också om ursäkt för den kontroversiella videon, men hävdar att den inspirerats av serien “Metalocalypse” och “Sin City”:

Jag låg inte bakom konceptet, men jag är så ledsen och tar fullt ansvar om jag upprört någon“, skriver hon på sitt Twitterkonto.

Men trots tabben är videon fortfarande uppe på Youtube. Dessutom använder Nicki sin animerade karaktär i videon som profilbild på Twitter.

Se mer om kritikstormen av videon här: 

https://www.youtube.com/watch?v=V5fT0y6bBEg

SENASTE NYTT!