LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Nick Söderbloms oväntade sjukdomsbesked efter Robinson

08 maj, 2019 
AvAgnethe Alm
Nick Söderblom drabbades av en tropisk sjukdom när han kom hem från Robinson 2019.
Nick Söderblom tvingades bryta sin medverkan i Robinson efter akuta smärtor och utmattning. Nu berättar han om ännu ett sjukdomsbesked som han fick efter inspelningen, och som han lider av än idag.
Annons
Robinson deltagare evakueras akut efter kramp i bröstetBrand logo
Robinson deltagare evakueras akut efter kramp i bröstet

Det tuffa livet på Robinson-ön tog ut sin rätt på deltagaren Nicklas ”Nick” Söderblom, 51, som efter extrem trötthet och kramp i bröstet tvingades evakueras från inspelningen och hoppa av programmet helt.

Det var i tisdagens avsnitt av Robinson på TV4 som Nick förklarade för de andra deltagarna att han inte alls mådde bra.

– Jag är helt slut. Jag mår dåligt som fan och är helt matt. Det krampar, sa han och gestikulerade mot bröstet.

De oroväckande symptomen fick de andra deltagarna att insistera på att sjukvårdare skulle tillkallas för att kontrollera Nicks hälsotillstånd.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Just nu så vill jag inte ens äta. Jag orkar inte leta mat, jag orkar inte äta mat. Jag är bara helt slut. Jag vill bara lägga mig ner och dö, känns det som, förklarade Nick Söderblom.

Efter en grundlig undersökning av sjukvårdsteamet stod det klart att Nick omedelbart skulle tas bort från inspelningen.

– Vi kommer att evakuera dig akut. Det är för att vi ska kunna övervaka dig och för att vi ska ta prover. Vi har 24 timmar på oss att besluta om fortsättningen på ditt äventyr i Robinson, men vi måste ta den medicinska säkerheten först, sa läkaren till honom.

Annons

Senare i avsnittet meddelade programledaren Anders Öfvergård, 51, att Nick Söderblom tvingats bryta helt, och därför inte skulle komma tillbaka till Robinson.

– Jag är här på grund av att Nick fick åka härifrån igår. Han flögs in till sjukhus och Robinson är en av de tuffaste prövningar man kan göra och hans hälsa tillåter inte honom att fortsätta, sa Anders Öfvergård.

Nicks ord efter händelsen

För Aftonbladet berättar Nick Söderlund att han vårdades på sjukhus i två dagar innan han åkte hem till Sverige igen.

– Det var nog resultat av en lång tid av både mental och fysisk påfrestelse kan man säga. Jag gick ner tjugo kilo när jag var där. Det tog jäkligt hårt på mig helt enkelt. När sjukvårdspersonalen kom låg min puls på 25–27 slag per minut, säger han till tidningen.

Han förklarar att den stora viktminskningen fick hans hjärta att lägga av, och att det kan ha varit början på en hjärtinfarkt. Symptomen han kände var en smärta i bröstet, som strålade ut i armen. Men det var inte bara de fysiska problemen som jagade honom. Under de sista dagarna på ön började Nick fundera mycket på livet, vilket blev riktigt jobbigt för honom. Han började må psykiskt dåligt och kände sig uppgiven.

Annons

Drabbats av tropisk sjukdom

Väl hemma behövde Nick Söderlund inte söka vidare vård för symptomen han hade på Robinson-ön – men däremot för en annan sjukdom, avslöjar han nu. Nick berättar att allt började med någonting som liknade en finne, som sedan blev inflammerat.

– Det låter äckligt men det är någon jäkla tropisk sjukdom som gjort hål i mina muskler. Så jag har behövt tömma benet på var en gång. Jag har fått äta penicillin för det under tre omgångar, hela mitt immunförsvar har slagits ut, säger han.

På grund av den tropiska sjukdomen har Nick nu fått en remiss till en specialist på ett infektionscenter.

– Vi får se hur det går med detta, de vet inte vad det är mer än att det sitter i blodet. Det kan vara sandloppor som burit på något. Hela min kropp har varit katastrof sen jag kom hem men nu mår jag lite bättre.

Trots alla komplikationer ångrar Nick Söderblom inte att han valde att medverka i Robinson 2019. För Aftonbladet förklarar han att tv-programmet gett honom så mycket, så att det överväger – och att han gav sig in i leken, och att man då får leken tåla.

FOTO: TV4

Annons