LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Nanos känslosamma ord inför Andra chansen – efter svåra olyckan

02 mar, 2019 
AvAgnethe Alm
Nano Omars känslosamma ord till sin lillebror inför Andra chansen i Melodifestivalen 2019.
På grund av att en familjemedlem blivit allvarligt skadad efter en svår trafikolycka tvingades Nano ställa in sina åtaganden inför Andra chansen. Först nu berättar artisten vem familjemedlemmen är – och att han sjunger för personen ikväll.
Annons

Nano Omar, 32, har blivit ett känt namn i Mello-sammanhang. 2017 var han nära att ta hem segern med låten Hold on och i år tog han sig till Andra chansen med sitt bidrag Chasing rivers. Ikväll kliver han upp på scenen i Nyköping för att duellera mot Vlad Reiser, 25, om en plats till finalen.

Men när presskonferensen inför Andra chansen påbörjades var Nano inte där. I ett pressmeddelande från artistens skivbolag, Warner music, kom beskedet att Nano ställde in samtliga intervjuer – både under pressträffen och under veckan.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

”En av Nanos familjemedlemmar har varit med om en svår trafikolycka och ligger tyvärr allvarligt skadad”, meddelar de.

Fast besluten om att fortsätta

Trots det tuffa beskedet om familjemedlemmen var Nano fast besluten om att han ville ställa sig på scenen under lördagens Andra chansen. Därför valde han att inte ställa in sin medverkan i tävlingen, utan endast alla aktiviteter runt omkring.

Annons

”Han är förkrossad”, skrev skivbolaget.

Bakom kulisserna har Nano fått stöd av både skivbolaget och SVT under veckan. Till Expressen berättade Christer Björkman, exekutiv producent för Melodifestivalen, om stödet för Expressen.

– Vi stöttar dem på alla sätt och vis. Vi frågar hur de vill att att vi ska förhålla oss och hur vi kan förenkla för dem. Så vi gör det här ihop med dem. Allt handlar om att göra det så lätt som möjligt för honom, sa Christer Björkman till tidningen under fredagen.

Nanos känslosamma ord till lillebror

Inför kvällens direktsändning har Nano skrivit en känslosam hälsning på Instagram till den skadade familjemedlemmen, som han nu avslöjar är hans lillebror.

”Ikväll så sjunger jag för dig Lillebror, ikväll så sjunger jag för alla som kämpar, snälla låt oss be för att det ska bli bra, kärlek”, skriver Nano i inlägget.

Kommentarsfältet fylls nu av hjärtan från Nanos fans, som tänker på och stöttar artisten i kvällens andra chans i Melodifestivalen.

”Vi tänker på dig och familjen Nano. Och du kommer gå vidare kväll. Av vilja och kärlek till din bror”, skriver ett fan.

”Vi håller tummar och tår för er båda. Kärlek”, skriver en annan.

FOTO: TT/Karin Törnblom, TT/Robin Lorentz-Allard

Annons