LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Nanne och Peter Grönvalls barn – så ser de ut idag

22 feb, 2020 
Nanne och Peter Grönvalls barn – så ser de ut idag
Nanne Grönvall och maken Peters familj växer så det knakar.
Nu har sönerna Charlie och Felix vuxit upp och bildat sina egna familjer.
Samtidigt har barnen följt i föräldrarnas fotspår.
Annons
Recap Melodifestivalen 2020Brand logo
Recap Melodifestivalen 2020

Schlagerveteranen Nanne Grönvall, 57, är tillbaka i Melodifestivalen. När hon går upp med bidraget Carpool karaoke i Malmö på lördagskvällen blir det åttonde gången hon ställer upp som artist.

Nanne har haft flera Mellohits genom åren. Vem minns inte Avundsjuk, från 1998, och Håll om mig från 2005. Hennes största framgång kom 1996 då hon vann hela tävlingen med gruppen One More Time. Bidraget Den vilda kammade också hem en bronspeng i Eurovision song contest samma år.

Nanne skrev låten tillsammans med maken Peter Grönvall, 56, som hon varit gift med sedan 1994.

Paret har två gemensamma barn, sönerna Charlie, 30 och Felix Grönvall, 28. Och det är tydligt att de två kommer från en familj med musik i blodet. Farfar, Peter Grönvalls pappa är ingen mindre än ABBA-legendaren Benny Andersson, 73.

Nanne Grönvall
Peter och Nanne Grönvall tillsammans med sina två söner.

Bröderna Grönvall tävlade – i Danmark

Och Charlie och Felix har gått i sina föräldrars och farfars fotspår. År 2014 ställde de upp i Melodifestivalen, en tävling som både Nanne, Peter och Benny vunnit, med gruppen Little Great Things. Bidraget Set yourself free åkte ut redan i deltävlingen.

Annons

Två år senare var det dags för Charlie och Felix att på nytt testa sina vingar, i schlagersammanhang, den här gången i danska Melodi Grand Prix. Med nya bandet Bracelet framförde de bidraget Breakaway, som dessvärre inte lyckades ta sig hela vägen.

Bracelet
Bröderna Grönvall ställde upp i danska Melodifestivalen 2016 med bandet Bracelet.

Charlie aktuell i ny musikal

Bättre gick det för Charlie Grönvall, som samma år blev en av finalisterna i Idol. Charlie föll tittarna i smaken och tog sig till final, där han fick se sig slagen av Liam Cacatian Thomassen, 22, i dag känd som Liamoo.

Efter Idol-framgångarna har Charlie testat på karriären som musikalstjärna. För två år syntes han i Alladin där han spelade titelrollen.

Charlie Grönvall
Charlie Grönvall är aktuell i rockmusikalen om kultbandet Noice.

Nu är han klar för en ny musikalroll. I år medverkar han i rockmusikalen Noice – du lever bara en gång på Cirkus. Föreställningen är baserad på kultgruppen Noice liv och öde.

Annons

– Jag hade inte lyssnat jättemycket på Noice tidigare, men fastnade direkt för hela berättelsen, och på sistone har jag lyssnat konstant. Det är verkligen en låtskatt de sitter på, och tillsammans med manuset kan det bli en hur bra musikal som helst, säger Charlie Grönvall, som spelar bandets frontman Hasse Carlsson, till TT.

Intervju med Nanne GrönvallBrand logo
Intervju med Nanne Grönvall
Familjen Grönvall.
Felix Grönvall tillsammans med mamma Nanne och pappa Peter i samband med premiären av ”Alladin” där brodern Charlie spelade titelrollen.

Nanne Grönvall om att bli farmor

Familjen Grönvall har vuxit de senaste åren. Samtidigt som Charlie satsat på musikalkarriären har brodern Felix varit med om kanske den största förändringen som en människa kan vara med om. Charlie har sedan tidigare ett bonusbarn, och hösten 2018 blev Felix pappa. Charlie har sedan tidigare två bonusbarn, 11 respektive 12 år gamla.

– Det känns så häftigt att få vara med från början och se honom växa upp. Nu vill jag hinna vara barnvakt så mycket som möjligt, sa Nanne Grönvall till hemtrevligt.se 2019, om sitt första barnbarn Hugo.

Nanne Grönvall har sedan ett tidigare förhållande även sonen Robin Grönvall, 34.

FOTO: TT

Annons