LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Nanne Grönvall om hälsan efter plötsliga operationen

12 sep, 2020 
Nanne Grönvall
Den folkkära artisten Nanne Grönvall tvingades plötsligt till operation i våras.
Nu berättar hon för Hänt om sitt mående idag – och tiden som väntade efter ingreppet.
– Det var svullet i halsen en lång tid, säger Nanne till Hänt.
Annons
Intervju med Nanne GrönvallBrand logo
Intervju med Nanne Grönvall

Melodifestivalen-veteranen Nanne Grönvall, 58, har länge varit ett välkänt ansikte för det svenska folket. I våras var det återigen dags för henne att ta sig an musiktävlingen, denna gång med bidraget Carpool Karaoke. Men det var inte bara härliga saker som Melodifestivalen som skedde i Nannes liv under början av året – hon tvingads nämligen plötsligt till en operation.

Tvingades till operation

Det var i mars som Nanne publicerade ett inlägg på Instagram direkt från sjukhussängen. I inlägget förklarade hon att henne läkare hade upptäckt att hon hade alldeles för höga kalciumvärden i kroppen som fortsatt att stiga på grund av överproduktion i ena bisköldkörteln.

Detta ledde till att artisten behövde opereras. Då bisköldkörtlarna ligger nära stämbanden uttryckte Nanne sin oro för hur hennes röst skulle kunna påverkas men operationen visade sig gå bra.

När Hänt når Nanne månader efter operationen mår hon idag fortsatt bra även om den pågående pandemin även har skakat både henne och maken Peter Grönvall, 57.

Annons

– Under förutsättningarna mår jag bra. Det är ledsamma tider med Covid-19 och allt vad det medföljer, både vad det gäller viruset och hur det påverkar oss människor på många sätt.  Men Peter och jag har tagit det lugnt tillsammans och försökt att göra det bästa av situationen, säger Nanne till Hänt.

”Det var svullet i halsen en lång tid”

När operationen kommer på tal förklarar Nanne sin stora tacksamhet över att den blev av.

– Jag är oerhört tacksam att jag fick genomföra min bisköldkörtel-operation. Bara ett par dagar senare så ställdes alla operationer in. Det är många som fortfarande går och väntar på operationstider, säger hon. 

Vad som dock inte var lika positivt var följderna av operationen. Nanne tvingades nämligen ställa in ett jobb hon länge hade sett fram emot då halsen behövde vila ordentligt efter ingreppet.

Annons

– Jag fick ta det lugnt hela våren efter det, för att halsen skulle läka. Det var svullet i halsen en lång tid efter operationen och därför fick jag inte sjunga. Jag skulle egentligen ha varit med i Stjärnornas Stjärna i våras, men jag var tvungen att ställa in det med kort varsel när jag fick beskedet att jag skulle opereras. Supertråkigt för det var ett underbart produktionsteam och blev ju härliga artister som var med. Så det hade varit jättekul att få göra det. 

FOTO: TT/Instagram

Annons