Nanne Grönvall intar dansgolvet: "Det liknar mer elefantvandring än dans"

Nanne Grönvall intar dansgolvet – men hon är nervös. "Jag dansar inte så snyggt, det är mer elefantvandring."

I fredags kunde ni se henne glatt svänga sina lurviga under premiären av den tionde säsongen av Let’s dance. När Hänt Extra träffar den folkkära artisten Nanne Grönvall, 52, berättar hon om hur hon älskar att trippa fram på dansgolvet.

– Det är väldigt roligt och otroligt mycket fart, men det är väldigt svårt, säger hon och fortsätter:

– Jag har väldigt dåligt minne med att komma ihåg allt, att memorera stegen. Jag har aldrig dansat pardans, så det är helt nytt.

Hennes största konkurrent i tävlingen finns det ingen tvekan om.

– Det är Ingemar Stenmark, skulle jag satsa pengar så skulle det vara på honom. Han går all in i allt han gör. Men trots att han är en sådan tävlingsmänniska är han enormt ödmjuk, förklarar hon.

Nanne Grönvall valsar just nu runt i Let's Dance, här på bild med maken Peter. Foto: Jonas Hessman

Nanne Grönvall valsar just nu runt i Let’s Dance, här på bild med maken Peter. Foto: Jonas Hessman

Nanne berättar att det är väldigt hjärtlig stämning mellan alla deltagarna i årets uppställning och att hon varje dag längtar efter att få åka till träningslokalen och träffa de andra och öva på sina steg inför nästkommande program. Dessutom säger hon att Let’s Dance är en dröm som gått i uppfyllelse.

– Ända sedan jag var liten har jag drömt om att få lära mig dansa, när jag var liten brukade jag kolla på Fred Astaire och Ginger Rogers dansa och nu får jag stå i rampljuset själv. Även om jag inte dansar så snyggt som dem, det är mer elefantvandring, säger hon och skrattar.

– Men bara att få göra det här är så himla häftigt, avslutar hon.

Nanne Grönvall är gift med Benny Anderssons , 68, son Peter Grönvall, 51, som också är musiker. Tillsammans har de sönerna Charlie och Felix, samt Robin från en tidigare relation.

Andra läser också:

Fadde har siktet inställt: ”Jag drömmer om att förföra prinsessan Madeleine”

Zara Larssons hyllade bröstinlägg – slår tillbaka mot hatarna

Renée Nyberg: ”David fick bo i källaren och inte träffa barnen”