Nanne Grönvall bryter tystnaden om skönhetsingrepp: ”Trycket är så hårt”

11 aug, 2022 
Nanne Grönvall
Nanne Grönvall är nu 60 år. I en intervju med Amelia får hon frågan hur hon ser på skönhetsingrepp – samt om hon gjort något.
– Problemet är att många som valt att inte göra ett ingrepp ofta kan känna sig tvingade att göra det.
Annons
Nanne Grönwalls tunga sjukdomskamp: ”Tufft att andas”
Nanne Grönwalls tunga sjukdomskamp: ”Tufft att andas”

Nanne Grönvall, 60, är en av Sveriges mest folkkära sångerskor, som synts till i Melodifestivalen flera gånger.

Utöver att sjunga kan hon även skriva, tidigare i år släppte hon nämligen boken MeloDrama Queens – vad kan gå fel!. Boken skildrar hur det är att åldras i en bransch som är utseende- och åldersfixerad.

Ärliga bilden: ”Själv har jag gått upp i vikt”

Att stå för att våga vara sig själv och stå emot normer har Nanne flera gånger talat om. Till exempel la hon ut en bild på sig själv på Instagram, utan filter eller dylikt och skrev:

”Själv har jag gått upp mycket i vikt under pandemin, har ett stort vackert ärr på ena bröstet som vittnar om att jag fick chansen att överleva ett tag till efter bröstcancern, har gått igenom den smärtsamma omställningen av att gå in i klimakteriet och jag har brakat totalt av utmattning där min snälla, tålmodiga kropp och hjärna blev så sjuka att jag trodde att jag inte skulle leva ens ett år till, efter när hela mitt system la ner i kroppen.”

Annons

Nanne Grönvalls ord om utseendehetsen

I en intervju med Amelia pratar de om hur det är att åldras i en bransch, som är utseende- och åldersfixerad.

– Vi behöver prata om det här utan att vara dömande. De som gör ingrepp tycker att folk med rynkor borde vara rynkfria. De andra är arga på dem som gör ingrepp. Vi behöver diskutera varför tjejer gör det, fastän många egentligen inte vill eller är rädda.

Hon fortsätter:

– Problemet är att många som valt att inte göra ett ingrepp ofta kan känna sig tvingade att göra det. Trycket är så hårt i sociala medier och jobbmässigt. Man måste fixa till sig. En snubbe och hans vikt pratar man inte om, men det gör man med kvinnor.

Nannes ord om att själv göra ett skönhetsingrepp

När artisten får frågan hur hon själv tänker kring skönhetsingrepp för sin egen del svarar hon:

Annons

– För mig har det inte varit aktuellt, men det är upp till var och en. Det ska inte finnas en press yrkesmässigt mot kvinnor. Många pratar om att det inte finns så mycket roller för äldre skådespelerskor, ofta är kvinnorna yngre både inom film, teater och nöjesbranschen. Det handlar om att lyfta fram och diskutera det här i syfte att få till en förbättring.

FOTO: LORENTZ-ALLARD ROBIN/TT/KARIN TÖRNBLOM/TT

Annons