Nanne förtvivlad: ”Vår älskade familjemedlem...”

Nanne förtvivlad: ”Vår älskade familjemedlem...”

Nanne Grönwalls hund Ripley har blivit biten av en huggorm. Efter ett besök hos veterinären kunde det konstateras att han blivit biten över nosen. Nu är både Nanne och sonen Charlie, som är Ripleys egentliga ägare, oroliga över deras kära familjemedlem.

Under onsdagen blev familjen Grönvalls hund Ripley biten av en huggorm. Till en början var det ingen som märkte att något var fel med Ripley och ingen såg heller något ormbett, skriver Nanne Grönvall, 55, på sin Instagram. Men efter en stund var hunden väldigt orkeslös och ville varken ha mat eller vatten. De tog honom till veterinären och efter ett blodprov i tassen visade det sig att han hade fått ett huggormsbett över nosen.

– Blir självklart rädd, då jag har ett par vänner vars hundar gått bort efter huggormsbett, berättar Nanne för Nöjesbladet.

Ja, oron Nanne känner är stor.

”Han har fått dropp och smärtstillande. I dag fick vi beskedet att han ännu inte får komma hem. Han är fortfarande väldigt svullen över hela nosen och hakan, äter fortfarande inget och saliven är konstant blodblandat. Hela familjen är förtvivlade av oro.”, skrev hon under gårdagen.

 

Sonen Charlie Grönvall, 27, som är den egentliga ägaren till Ripley befinner sig olyckligtvis i USA just nu. Han är givetvis också orolig för hunden, och Nanne håller honom ständigt uppdaterad.

”Maktlöst när man är så långt ifrån sin “bäbis”, men vi håller hela tiden kontakt om Ripleys läge. “Det är ju bara en hund” säger en del, men så är det inte. Ripley är vår älskade familjemedlem.”

Huggormsgiftet sitter i kroppen i en vecka och kan ge allvarligare komplikationer för varje dag. Nannes förhoppning var att han skulle få komma hem idag, men under gårdagskvällen blev han bara sämre.

– Vi inväntar vidare besked i morgon om hur han mår och hans tillfrisknande. Framför allt måste saliven upphöra att vara blodblandad som den fortfarande är. De tror att bettet har gått rätt in i ådrorna, berättar Nanne för Nöjesbladet och fortsätter:

– De måste byta blodplasma. Det blir svårt att sova inatt.

I Nannes kommentarsfält under inlägget på Instagram flödar kärleken från hennes följare.

”Håller tummar o tår att allt ska gå bra!!! Stackars underbara Ripley!!”, kommenterar en.

”Nej sånna där kommentarer att det “bara ” är en hund gör mig så arg. Det är en älskad familjemedlem. PUNKT. Jag har kanin och det är minsann min bebis och bästa vän. Håller tummar att det går bra.”, kommenterar en annan.

Vi på Hänt håller också alla våra tummar och tår för att Ripley ska klara sig fint.

LÄS OCKSÅ: Nanne Grönvalls varning – därför tar hon en paus

LÄS OCKSÅ: Charlie Grönvall: Jag är tillbaka i förskolan

Foto: IBL

 

FRÅN FÖRSTASIDAN