TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Mystisk olycka på Mandelmanns gård: ”Aldrig sett något liknande”

30 jan, 2018 
På gården hos Mandelmanns får vi i kväll se ett lamm som har råkat ut för en fallolycka. Lammet har ramlat genom ett hål och hamnat flera meter under marken.
Annons

Makarna Gustav Mandelmann, 52, och Marie Mandelmann, 53, driver den självförsörjande gården Djupdal vid Österlen, och deras vardag har vi kunnat följa i ”Mandelmanns gård” på TV4 i två säsonger nu. I kvällens avsnitt får tittarna se en lamm-olycka. Ett lamm har ramlat igenom ett hål i marken, och har där med hamnat under själva marken och kan omöjligt ta sig upp på egen hand.

– Jag har aldrig sett något liknande. I ett smalt hål, precis som ett rör ner i jorden, tittar det fram ett lamm som tittar upp på mig, förklarar Gustav Mandelmann.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Lammet har hamnat så långt ner att de endast kan nå lammets öronsnibb om de sträcker ner hela armen genom hålet. Hålet är helt enkelt för trångt, men de slår också fast vid att de inte kan göra hålet större – då kommer det att skada lammet.

– Hur kan den ha hamnat sådär med rumpan inåt? Kan det vara en räv som dragit ner det?, undrar han.

– Tror du inte att vi ska göra som när man föder fram ett lamm? vi tar tag i frambenen, och sen nosen och så dra vi upp den precis som vid förlossning?, föreslår Marie Mandelmann.

Slutligen lyckas hon även få igenom en bit av axeln genom hålet, och då kan hon slutligen dra upp lammet i öronen.

– Det här är ett nödläge. Jag drar upp den i ögonen en bit, sen i hakan och sen får jag tar i frambenen. Sen så var det som att förlösa ett litet lamm, förklarar hon.

När lammet kommer upp ser de det är oskadd.

Foto: TV4

Annons