Mystiken kring Zlatan och Helena Segers relation

Zlatan och Helena Seger.

Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger har två barn tillsammans och har varit ett par i hela 15 år.
Men det mycket privata paret har lyckats hålla en stor del av sin relation hemlig.
”Det är väldigt märkligt, när man tänker efter”, säger fotbollsjournalisten Johan Larsson.

Helena Seger och Zlatan Ibrahimovic har varit ett par i över 15 år. Tillsammans har de sönerna Maximilian, 13, och Vincent, 11.

Fotbollsproffset Zlatan har varit en superstjärna som synts överallt medan Helena har levt ett liv utanför rampljuset.

Helena har tjänat sina pengar genom hårt arbete och hon har aldrig känt sig bekväm att kallas för ”fotbollsfru”.

– Det har varit jobbigt att ingen förstått att det inte är några älskare eller pappas pengar, utan jag som jobbat hårt för mina mål. Jag är ingen fotbollsfru som vunnit en skönhetstävling. Jag känner mig faktiskt frustrerad över att jag inte fått kredd för det jag har gjort, har hon sagt i en intervju i Elle.

Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger Fotbollsgalans röda matta 2011

Zlatan och Helena har hållit ihop länge. Här är de på Fotbollsgalan i Globen år 2011. FOTO: NILS PETTER NILSSON/TT

Paret är, trots sin kändisstatus, mycket privata. Och det finns en grundläggande detalj kring deras relation som ingen tycks ha svaret på: är Zlatan och Helena gifta?

Zlatan Ibrahimovic har kallat Helena Seger för sin fru i en engelsk intervju – men aldrig i svenska. Redan 2006 skrev italiensk press att paret gift sig, men inte en enda bild från ett eventuellt bröllop har dykt upp. Inte heller något vigselbevis och Helena har inte bytt efternamn.

Gåtan om Zlatan

2011 dök det upp bilder på Helena Seger med vad som såg ut som en vigselring på fingret. När Aftonbladet då frågade henne om det fick de svaret att hon inte pratar om sitt privatliv.

Fotbollsjournalisten Johan Larsson har länge funderat kring gåtan om Zlatans och Helenas relation. Trots att han skrivit mängder av texter om paret har han aldrig fått någon klarhet i fotbollsspelarens egentliga civilstatus.

– Det är faktiskt sant. Vi har aldrig fått veta om de är gifta eller ej. Zlatan omnämner Helena som ”my wife” när han blir intervjuad, men det är oklart om det stämmer i en formell mening. Det är väldigt märkligt, när man tänker efter. Men så jobbar Zlatan. Han gillar att hålla saker och ting hemliga, låta folk fundera. Det är en del av hans charm. Men man börjar undra om han någonsin kommer att berätta, säger Johan Larsson till Svensk dam.

FOTO: Petter Nilsson/TT