Mystiken kring Magnus Ugglas familj

Magnus Ugglas familj är oerhört hemliga av sig.
Kanske finns det en anledning?

Magnus Uggla, 65, är en av Sveriges mest folkkära artister. Men när det kommer till privatlivet är det inte många som vet något om honom och hans familj. Hans fru och barn håller sig oerhört anonyma – utan att någon vet riktigt varför.

Magnus Uggla har vid flera tillfällen berättat att han haft en trasslig barndom. Hans mamma jobbade som musiklärare, men trots det visade hon aldrig någon stolthet över sin sons framgångar, har han sagt till Svenska Dagbladet.

– När mamma fick frågan från folk om jag var hennes son sa hon alltid nej. Det var tydligt att hon tyckte det var jobbigt. Det är ju en sak att hon inte gillade det jag gjorde på sjuttiotalet. Hon var feminist och med i Grupp 8 och så kom jag där med mina “Varning på stan”–texter om att ragga tjejer. Men sedan gjorde jag ju mycket annat.

Vem vet, om hans egna föräldrar och uppväxt kan ha något med att göra att han väljer att hålla sina barn anonyma. Även hans fru Louise Uggla, 58, har varit oerhört hemlig. Magnus och Louise gifte sig 1990.Hon jobbar på företaget Camp David med kontor på Östermalm. Där producerar hon reklamfilmer för stora företag. Men paret har aldrig fastnat på en enda offentlig bild tillsammans. Paret står idag skrivna tillsammans på en adress i Danderyd.

Enda bilden på Louise och dottern Agnes på offentlig bildbyrå, fotad 1994. Foto: MAGNUS FOND

Magnus Ugglas barn

Magnus Uggla fick en rejäl överraskning när han medverkade i Så mycket bättre. I programmet fyllde han då 65 år, vilket firades stort. En present som fick honom bli lite extra rörd kom från hans son Ruben Uggla, 24, som skickade en personlig hälsning till sin pappa.

Men sonen vägrade synas med sitt ansikte i tv.

– Det var han själv som avböjde att bli filmad men en intervju kring videon var det inga problem alls med‚ sa den exekutiv producent Martin Nygren då till Nöjeslivet.

I födelsedagshälsning berättade han hur han gjorde musikvideon till pappans låt Världen är din. En låt som Magnus skrivit till sin son.

– Jag tycker den självklart är fantastisk. Både musik och text, sa Ruben i sin hälsning i programmet.

Magnus blev väldigt rörd av hälsningen från sin son.

– Han vägrar att vara med på bild. Han hatar det, han vill verkligen inte bli filmad. Det är det värsta han vet, sa Magnus och fortsatte med tårar i ögonen:– För mig var det så stort att han över huvud taget ställde upp på att prata in en hälsning. Väldigt otippat faktiskt.Mystiken kring Darin Zanyars kärleksliv – här är sanningenLäs mer

Magnus har även döttrarna Emelie Uggla, 41, och Agnes Uggla, 30, som hållit sig väldigt anonyma. Alla barnen har stänga sociala medier och finns inte heller med på någon offentlig bildbyrå.

FOTO: TT/TV4

SENASTE NYTT!