Mystiken kring Darin Zanyars kärleksliv – här är sanningen

Darin Zanyar

Folkkäre artisten Darin Zanyars kärleksliv är något han själv alltid varit fåordig om.
Under alla år som kändis har det spekulerats hej vilt om eventuella partners.
Stämmer det att han har haft en tjej i Berlin?
Och vad stämmer om den påstådda flirten med The Sounds-sångerskan Maja Ivarsson?

Darin Zanyar, 32, slog igenom i Idol 2004 och har sedan dess varit en stor flickfavorit. När det gäller just Darins kärleksliv är det många som spekulerar och letar efter minsta lilla tecken på något som kan avslöja något om hans kärleksliv, eftersom artisten själv alltid har varit fåordig om saken.

Senast som snacket var igång om Darins kärlek var i förra sommaren när artisten var ute och reste. Han fick nämligen mängder av kommentarer i sitt Instagram-flöde som antog att Darin reste med en ny partner. Orsaken till detta skulle varit att bilderna som Darin lade upp på sig själv inte var han själv som tagit. Men att det skulle varit någon ny kärlek som tog bilder på Darin var något som han kort därpå dementerade.

– Det är alltid olika som tar mina bilder, så det kan vara vem som helst, har Darin tidigare sagt till Hänt.

Darin Zanyar uppträder
FOTO: Marcus Ericsson/TT

Flickvän i Berlin

Men vad är egentligen sanningen om Darins kärleksliv?

För många år sedan hade Darin en flickvän i Berlin under två år. Men det höll tyvärr inte, utan runt 2008 blev Darin singel igen. Varför det tog slut vet inte riktigt Darin.

– Vi är fortfarande vänner. Det är inga hard feelings, har Darin tidigare sagt om ex-flickvännen till Expressen i en intervju.

Efter det har det cirkulerat många rykten om artistens kärleksliv, men inget har bekräftats av Darin själv – snarare dementerats.

Flirten med Maja Ivarsson

År 2012 blev det dags för Darin att delta i TV4:s succéprogram Så mycket bättre, där det äntligen blomstrade. I programmet kunde vi nämligen se det spraka riktigt rejält mellan Darin och The Sounds-sångerskan Maja Ivarsson, 40. Den flörtiga stämningen mellan dem blev en supersnackis och även flera år efter säsongen sändes pratar andra medverkande artister om det.

Nämligen sju år senare uttalade sig både Miss Li, 37, och Magnus Uggla, 65, om artisternas flirt, trots att varken Darin eller Maja varit närvarande. Miss Li menar att hon inte trodde det hände så mycket mellan Darin och Maja, och Magnus Uggla menar att flirten “var fejk”.

Detta är dock något som Maja Ivarsson inte alls håller med om, utan bekräftar att det var äkta känslor som det handlade om.

– Det är väl klart att det inte var fejk. Det var genuint och det var på riktigt. Sen att inte vi är ett par i dag, eller blev ett par efter det… Men just där och då var ju känslorna på riktigt, säger Maja Ivarsson i en intervju med Aftonbladet.

Artisterna blev alltså aldrig ett par, men Darin själv bekräftar även han att det var något mellan dem.

– Det var en flirt. Vi blev väldigt tajta och vi klickade som fan. Vi blev nära vänner, säger Darin till Aftonbladet Klick! och fortsätter:

– Det var kärlek, men det hände inte så mycket.

Efter denna flirt har man inte hört mycket alls om Darins kärleksliv. Det kan ju bero på att han helt enkelt haft samma relationsstatus ett bra tag, och är nöjd med det.

– Jag är nöjd singel. Jag har varit singel väldigt länge, har Darin tidigare bekräftat med ett leende.

Så får man Darin på fall

Men vad gillar Darin för typ av personer vad kan få honom på fall?

Darin svarar i en intervju med Expressen på om han är flirtig, och svaret är lite spännande:

– Ja, lite. Ibland märker jag det inte ens själv, jag försöker bara vara trevlig. Jag är mig själv, säger Darin.

Men hur raggar man upp artisten då? Det är tyvärr något som Darin menar inte är möjligt.

– Jag tror inte att det går. Klickar det så klickar det, jag tror man känner det båda två, menar han.

Men om man nu skulle lyckas att få Så mycket bättre-stjärnan på fall så att han blir kär, hur blir han då?

– Jag vill ses och höras hela tiden. Jag tycker om att vara kär, jag blir inte konstig utan mer glad, erkänner artisten.

Att Darin har alltid varit fåordig om sitt kärleksliv är alltså ingen nyhet. Men kanske kan det bli ändring på det år 2021? Det återstår att se…

”Jag är stolt över att vara gay”

Under Pride, sommaren 2020, lättade Darin sitt hjärta på Instagram. Efter många års tystnad om kärlek och relationer så skrev han:

”Alla i världen borde kunna få vara stolta och accepterade för vilka de är. Jag vet hur svårt det kan vara”. Han fortsatte:

”Det tog ett tag, men jag är stolt att vara gay”.

FOTO: Pontus Lundahl/TT, SVT/TT