Mystiken kring Anton Hyséns kärleksliv – här är sanningen

Mystiken kring Anton Hyséns kärleksliv – här är sanningen

Fotbollsspelaren och tv-profilen Anton Hysén blev känd för hela svenska folket när han år 2011 kom ut som gay i sportmagasinet Offside.
Efter detta så spekulerades det hej vilt om Antons kärleksliv.
Här är sanningen.

Fotbollsspelaren och tv-profilen Anton Hysén är son till Glenn och Helena Hysén. Fotbollen är något familjen håller kärt och även broders Alexander Hysén och halvbrodern Tobias Hysén är fotbollsspelare.

Familjen Hysén tog svenska folket med storm när de bjöd på realityserien Hyséns på Kanal 5. Trots att serien fick varenda kotte att skratta så lades den ned. Anledningen verkade vara oense i familjen om vad som skulle vara med och inte i realityserien.

Anton var ett känt ansikte redan innan serien. Han har bland annat tävlat i TV4:s danstävlingsprogram Let’s dance år 2012 tillsammans med Sigrid Bernson. Han och Sigrid tog hem första platsen och vann även Let’s dance 10 år, några år senare.

Anton Hysén och Sigrid Bernson Let's dance 10 år

FOTO: Magnus Sandberg/TT

Gick ut med sin sexualitet

Men det var faktiskt innan dess som Anton blev omtalad och omskriven. I mars 2011 gick Anton Hysén ut med att han är homosexuell i fotbollsmagasinet Offside. Detta ledde till stor uppmärksamhet och väckte en debatt om förhållandet för homosexuella inom fotbollen.

Det var en process för fotbollsspelaren att inse sin sexualitet. han hade då haft flickvän sedan två år tillbaka, men en dag förstått att det var något som inte stämde då han kände mer dragning till killar än tjejer. Just nu var det inget han berättade för sin dåvarande flickvän, något han i efterhand kanske inte kände var så snyggt skött.

– Det fulaste där var väl att jag visste att jag var gay det sista året, men ändå inte avslutade relationen. Annars har jag inte gjort något fult, har Anton tidigare sagt.

Anton Hyséns amerikanska pojkvän

Det tog ett bra tag innan Anton gick ut offentligt med att han var i en relation med någon efter sitt uttalande om sexualiteten.

Det första längre förhållandet som Anton sedan hade var med en amerikansk man. Orsaken till att det inte höll var dels distansen, men också för att Anton anser att amerikaner är mer dramatiska.

Anton Hysén, fotbollsspelare Sverige Stockholm Pride 2015

FOTO: Margareta Bloom Sandebäck/TT

– Det var mycket: ”Du får inte prata med den, du ska inte sms:a så”. Det var som i en klassisk dokusåpa. Så jag sa: “Jag klarar mig bra utan dig”.

Efter amerikanen har inte Anton introducerat någon ny pojkvän.

FOTO: W. JÅMA NAINA HELEN/TT, Stefan Mattsson/TT

SENASTE NYTT!