LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Myndigheterna stoppar Frank Anderssons sista vila

11 okt, 2018 
Malin Ljung
Frank Anderssons begravning
Nästa vecka hålls två begravningsceremonier för Frank Andersson, men tvisten om var han ska jordfästas har gått så långt att länsstyrelsen tvingats ta över ärendet. Och beslut angående Franks sista vila kan dröja tills nästa år, detta skriver Expressen.
Annons

Frank Andersson, 62, avled den 9 september. Han hade i flera veckor kämpat med hjärtproblem och bara dagar tidigare genomgått en operation. Men komplikationer uppstod och Frank Andersson somnade in omgiven av sin bror Tommy, exsambon Jeanette Kindblom, dottern Montana, 9, och vännen Robert Gidlöf som fanns vid Frank Anderssons sida på Karolinska sjukhuset den sista tiden.

Efter Frank Anderssons död har en konflikt uppstått mellan brodern och exhustrun Jeanette Bouvin Nygren om var Frank ska ha sin sista vila. Familjen menar att han ska jordfästas i Trollhättan efter att Frank före operationen ska ha sagt till sin bror att han vill vila bredvid honom. De har därför meddelat att de ska ha en begravningsgudstjänst den 19 oktober i Trollhättan.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Samtidigt hävdar Jeanette Bouvin Nygren att exmaken sagt något helt annat till henne, och därmed planerat en begravningsakt i Stockholm den 16 oktober.

Annons

– Jag vill såklart för Franks skull att det ska bli rätt. Och det handlar inte om någon tävling, inte från vår sida i alla fall, att ”gå på den i Trollhättan” eller ”gå på den i Stockholm” – att man på något sätt skulle välja sida. Utan de håller sin ceremoni där nere och vi håller vår här. Sedan får folk gå på båda eller välja den som passar bäst, berättade Jeanette Bouvin Nygren tidigare för Hänt.

Tvisten har nu gått så långt att beslutet om var Frank Anderssons ska vila nu ligger i länsstyrelsens händer, detta rapporterar Expressen. Tidningen har varit i kontakt med medlaren Elisabeth Tollsten från Stockholms kyrkoförvaltning, hon har fått uppdraget att intervjua anhöriga och vänner för att reda ut vem som har bäst kännedom om Frank Anderssons vilja. Det är hon som senare kommer skicka sin rekommendation till länsstyrelsen som har beslutanderätt i frågan.

Elisabeth Tollsten menar att Franks ord på sjukhuset till brodern inte alls behöver vara det som gäller, trots att det var hans sista vilja.

Annons

–  Nej, det är olika. Alla pratar om den s i s t a viljan och jag pratar om viljan. Frank, det är inte helt obekant, har levt i flera olika relationer och man kan faktiskt ändra sig över tid. Det som han sa och tyckte om de här sakerna för tio år sedan kanske har ändrats.

Tollsten har redan skickat sammanfattningarna av sina samtal av de berörda och har bett om att få svar senast i nästa vecka. Men trots det kan länsstyrelsens beslut dröja tills nästa år.

–  När länsstyrelsen delger yttrandet så får berörda parter lämna in sina yttranden om de vill, säger Tollsten. Då får de tre veckor på sig även där och sedan har de sin handläggningstid på länsstyrelsen och det kan vara två månader, men det beror på hur mycket de har att göra. Det har inte bara mina ärenden.

Frank Andersson blev 62 år och efterlämnar sig fem barn från fyra olika förhållanden, Isac, 22, Mira, 12, Montana, 9, Winston, 5, och Mileon, 4.

FOTO: Ibl

Annons