LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

My Martens tuffa beslut för sonen: "Mitt hjärta har gått itu"

21 maj, 2017 
AvAngelica Jaako Billenman
Ensam mamma-My Martens avslöjar i bloggen att hon ska flytta tillbaka till Öland igen eftersom sonen Ludvig ska börja i skolan i höst. Ett beslut som inte varit helt enkelt att ta...
Annons

I ett blogginlägg med rubriken “Jag flyttar hem till Öland” beskriver “Ensam mamma söker”-profilen och bloggaren My Martens, 28, om sin stora uppoffring, att flytta från Sigtuna där hon bott de senaste ett och ett halvt åren, för att flytta tillbaka till Öland igen. Anledningen är att sonen Ludvig, 6, ska börja i skolan i höst.

My Martens och Ludvigs pappa, Gillis Dahlström, 39, som bor på Öland, har legat i en infekterad umgängestvist i flera månader.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag och pappan har under våren diskuterat med med respektive advokater, fått sitta i förhör med familjerätten, socialtjänsten osv, skriver My Martens i bloggen och beskriver hur jobbigt det varit:

– Mitt hjärta har gått i tu över detta.

My Martens var med i TV3-programmet “Ensam mamma söker” 2013. Här med Therese Wickman och Madelene Falk som också var med och sökte kärleken. Programledare var Magdalena Graaf.

Sedan My Martens flytt till Sigtuna hösten 2015 har Ludvig haft två förskolor, en i Sigtuna och en på Öland, och flygpendlat varje vecka. En lösning som My Martens beskriver som bra. När han nu ska börja skolan i höst kan de inte ha samma lösning eftersom man inte få gå i två skolor.

Annons

Nu har My Martens tvingats ta ett beslut för sonens skull:

– Jag lämnar Stockholm för Ludvigs skull, säger hon i sin podcast Multimammorna som hon har med vännen Åza Brennander, 46.

Hon beskriver hur hon tog beslutet innan tingsrättsförhandlingarna skulle ha skett:

– Jag satt uppe och tänkte: ”Okej, om jag förlorar tvisten då är det varannan helg jag får plus lov, och en stor räkning”. Räkningen är lite skit samma. Men varannan helg, jag skulle dö. Där skulle jag klappa ihop. Så vänder vi på det, om jag hade vunnit, då skulle det ha blivit tvärtom. Hans pappa hade fått varannan helg och lov, som jag har erbjudit honom om då i hopp om att han skulle ta det. Nej, jag kan inte leva med det, säger hon med gråt i rösten.

Det är svårare för Ludvigs pappa att bryta upp från Öland.

– Hans pappa driver företag nere på Öland, och har sin familj och släktingar där, plus att han har fem barn med tre olika mammor så en flytt upp till Stockholm för dom är inte heller ett alternativ, förklarar My Martens i bloggen.

Annons

Enda lösningen som hon ser det är att flytta till ön, som hon inte har någon koppling till förutom att hennes ex bor där. Men det blir inget permanent boende för tv-profilen. Hon planerar nämligen att deltidsbo i Stockholm och flygpendla emellan, precis som sonen gjort tidigare.

– Min barnvecka kommer jag vara nere på Öland, och andra veckan större delen i Stockholm, förklarar My Martens i podden och konstaterar att hon är till freds med beslutet även om det varit jobbigt.

– Jag är beredd att göra den här uppoffringen, säger hon.

Foto: IBL

Annons