TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

My Martens försöker sluta röka: "Jag klättrar på väggarna och håller på att bli tokig"

02 mar, 2015 
Hänt
Röksuget tar knäcken på My Martens. "Jag klättrar på väggarna."
Annons

Floristen My Martens, 27, från tv-programmet Ensam mamma söker har länge levt något av ett dubbelliv. Utåt sett har hon framstått som en hurtbulle, men sanningen är att hon länge varit en storrökare av rang. Hon har rökt hela ett och ett halvt paketcigaretter om dagen, och så fort hon sett en kamera har hon fimpat i panik.

– Jag som för övrigt är en hälsosam person kan ju knappast stå på ett tidningsomslag med en cigg i mungipan, förklarar My som började röka redan som 13-åring.

– När man hör att folk som är yngre än jag själv är fått diagnosen KOL så inser man hur skört livet faktiskt är. Under alla år har jag gått med inställningen att det drabbar inte mig. Men med en Lilleman på fyra år, (Ludvig, reds. anm), och ett helt liv framför mig känns det extremt korkat att slösa bort det på dumheter som cigg, bloggar My som för några dagar sedan bestämde sig för att det fick vara nog.

sz634bbb.jpg

 

Hon är numera helt rökfri och i sin kamp mot begäret har hon varken tagit hjälp av nikotinplåster eller nikotintuggummin. Däremot erkänner hon villigt att abstinensen är tärande.

– Jag klättrar på väggarna, jag håller på att bli tokig, förklarar My som dock inte tänker ge efter för suget.

– Även om jag mår fruktansvärt illa av en abstinens som håller på att äta upp mig inifrån så är jag stark. Jag är i början av denna resa, jag kommer att klara det!

Av Ola Lagerström

Andra läser också:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons