Mr Bean säljer sin monsterbil – för 100 miljoner kronor

Bilnörden Rowan Atkinson, mest känd som Mr Bean, säljer sitt superlyxiga vrålåk. Nu väntas affären slå försäljningsrekord.

Den brittiske komikern och skådespelaren Rowan Atkinson, 60, är mest känd för sin roll som den ikoniska Mr Bean. Till skillnad från seriens karaktär har han dock en dyrare smak när det kommer till bilar. Vad många inte vet är att Rowan är en riktig bilnörd.

Komikerns samling i garaget är minst sagt imponerade och består av ett flertal dyrbara sportbilar. Mest känd i bilkretsar är han för vrålåket McLaren F1 som kan accelerera från 0 till 100 km/h på 3,2 sekunder med en motor på 627 hästkrafter.

Sportbilsfantasten Rowan visar mer än gärna upp sin makabra bilsamling när tillfälle ges. Foto: All Over Press

Sportbilen som under 90-talet ansågs vara världens snabbaste är i dag det sista av gatuversionen som tillverkades i endast 64 exemplar. Men enligt bilhandlaren David Clark har varken monstermotorn eller det exklusiva chassinumret någon större betydelse när det kommer till bilens marknadsvärde.

– Den har en intressant historia och det är precis vad folk letar efter, säger han till Western Morning News.

Det var 1997 som Rowan införskaffade sportbilen för 7,9 miljoner. Sedan dess har den varit en rubrikernas bil då bilens senaste kollision gått till historien som Storbritanniens dyraste bilreparation. Skadorna som tog över ett år att laga kostade försäkringsbolaget hela 9.2 miljoner kronor.

Men trots det kära återseendet är bilen nu ute till försäljning då Rowan beslutat låta sin McLaren F1 gå vidare.

25.EEYT9E

En McLaren F1 av samma typ som Rowan nu säljer. Foto: All Over Press

Modellen som stegrat i pris de senaste åren såldes nyligen för 37 miljoner kronor, vilket toppar listan. Nu siktar “Mr Bean”-stjärnan på att slå nytt säljrekord. Han förväntas sälja bilen för hisnande 98,8 miljoner kronor.

Att bilen råkar vara 18 år gammal, gått nästan 7000 mil och överlevt två rejäla krascher, hindrar inte den legendariska skådespelaren från att ta en rejäl summa för sin superlyxiga pärla.

Till vardags glider bilsportentusiasten runt på Englands gator i en diskret Audi A8. Vid sin sida har han den unga flickvännen Louise, 31, som av en händelse även råkar heta Ford i efternamn.

Missa inte detta:

Om katter hade Facebook – grrrrymt eller kat(t)astrof?

11 bilder som togs i precis rätt ögonblick

15 bevis på att kängurur kan vara riktiga svin

24 plågor som alla med högklackat garanterat känner igen sig i

37 tatueringar som ingen borde vilja ha

Senaste nytt