Möt årets deltagare i "Familjer på Äventyr"

En segeltur över Atlanten, en flytt till Spanien utan att tala språket och en och annan haj. Det och mycket mer har årets familjer i "Familjer på äventyr" att bjuda på.

I år bjuds tittare över hela Sverige åter in för att följa fyra äventyrliga familjer på deras livs största äventyr på både gott och ont. Här är familjerna som riskerar allt för att uppfylla drömmen:

familjen-fredholm-ferreira

”Äventyrarna”

Familjen Fredholm-Ferreira

Utanför Kapstaden i Sydafrika finner vi familjen Fredholm-Ferreira. Vi kommer få följa deras vardag och hemresan till Sverige över sommaren. Här möter vi mamma Jytte som är vildmarksfotograf och pappa Craig som är vithajsforskare, paret har dessutom sönerna Storm, 21, Cruise, 19, och Wilder, 16 som förutom studierna ägnar sig åt egna äventyr, vare sig det gäller klättring eller surfning.

familjen-fredhoj

”Sökarna”

Familjen Fredhøj

I denna kategori har vi familjen Fredhøj från Trelleborg. Eftersom pappa Thomas har fått jobb som anstaltschef i Tasiilaq, har familjen beslutat sig för att ta sitt pick och pack och flytta till Grönland. Tillsammans med honom, hustrun Natasa, och barnen Filippa, 11, Elliott, 9, och Viggo, 4, får vi upptäcka denna nya värld, utan vare sig Wi-Fi eller eller telefoner.

familjen-veber

”Seglarna”

Familjen Veber

Seglarenusiasterna Thomas och Margareta Veber från Malmö tar med oss på ett riktigt kärleksäventyr då de bestämmer sig för att visa sina barn Matilda, 12, och Troels, 9, var de träffades och blev kära för 16 år sedan. Familjen styr kosan, eller rättare sagt sin 30-fotaren “Anne-Lisa”, tvärs över Atlanten från Sverige via Medelhavet och Afrikas västkust.

andersson-hultman-nilsson

”Utvandrarna”

Familjen Andersson- Hultman- Nilsson har valt att lämna Sverige för nya äventyr i Spanien. Pappa Paul och mamma Evy har nu sålt allt de äger, för en återvändo känner de inte kommer behövas. Med sig på resan tar de barnen Max, 17, och tvillingarna Nora och Leo, 12, och självklart även familjens två hundar. Äldsta dottern Moa, 19, blir däremot kvar i Sverige med mormor Dodo, åtminstone tills studenten är tagen. Vi får här se familjens uppbrott från Sverige och deras första tid i sitt nya Spanska liv.

“Familjer på Äventyr” sänds tisdagar klockan 20:00 i SVT1.

Foto: SVT

SENASTE NYTT!