LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

"Mos" sorg efter mammans död: Grät i 3-4 veckor

19 jan, 2017 
AvMagdalena Divina Khodr
Kort innan Robin "Mos" Andersson klev in "Paradise Hotel" 2015 dog hans mamma plötsligt. Nu öppnar han upp och berättar om sorgen och hur han hanterat saknaden.
Annons

Paradise Hotel-deltagarna Kristian Täljeblad, 25, Smail Alihodzic, 26, Calle Åberg ,23, och Robin “Mos” Andersson, 24, dejtar i Kanal 5:s nya program “För känd för kärlek”.

Men i kvällens avsnitt får tittarna se en känslosam sida som Robin inte visats tidigare. Han öppnar nämligen upp om den personliga tragedi som drabbade honom tre månader innan han deltog i Paradise Hotel 2015. Då avled nämligen hans mamma i cancer.

Se Robin "Mos" Anderssons känslofyllda ord – om mammans bortgångBrand logo
Se Robin "Mos" Anderssons känslofyllda ord – om mammans bortgång

– Jag grät otroligt mycket när morsan gick bort. Jag grät i 3-4 veckor. Ville bara vara för mig själv, berättar Robin i programmet.

robin-mos-andersson
När Robin vann Paradise Hotel 2015 skänkte en del av vinsten till cancerfonden.

Även om modern varit sjuk i två år kom det plötsligt.

– Det är så svårt att förklara hur man hanterar en sorg när man förlorar sin mamma, man vill bara glömma allt.

Annons

Robin var den som stod henne närmast. Även om hennes plats inte går att fylla har han funnit tröst i sina morföräldrar som bor i Björkö utanför Göteborg.

– Min mormor och morfar betyder otroligt mycket och är en stor del av mitt hjärta. Det är skönt på något sätt att veta att mormor finns där, hon påminner lite om morsan. Hon ringer konstant. När min mamma levde så ringde min telefon konstant och det var någonting jag hatande, men nu när hon inte finns så tror jag att saknar just de samtalen.

img_9773
Morföräldrarna har varit ett stort stöd.

Det tog lång tid för Robin att ta in mammans bortgång.

– Jag tror inte att jag har förstått det än faktiskt. Det känns som om jag alltid har henne någonstans. Det hade varit jobbigt att tänka att hon inte finns någonstans, säger Robin som tror att mammans önskan är att han ska gå vidare i livet.

img_9760
I kvällens avsnitt besöker Robin sin mammas garva med systern Ida.

Tillsammans med Josefine Caarle, 21, vann Robin Paradise Hotel 2015. Han valde att skänka en del av summan till Cancerfonden.

FOTO: Kanal 5, TV3

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons