"Mos" sorg efter mammans död: Grät i 3-4 veckor

Kort innan Robin "Mos" Andersson klev in "Paradise Hotel" 2015 dog hans mamma plötsligt. Nu öppnar han upp och berättar om sorgen och hur han hanterat saknaden.

Paradise Hotel-deltagarna Kristian Täljeblad, 25, Smail Alihodzic, 26, Calle Åberg ,23, och Robin “Mos” Andersson, 24, dejtar i Kanal 5:s nya program “För känd för kärlek”.

Men i kvällens avsnitt får tittarna se en känslosam sida som Robin inte visats tidigare. Han öppnar nämligen upp om den personliga tragedi som drabbade honom tre månader innan han deltog i Paradise Hotel 2015. Då avled nämligen hans mamma i cancer.

– Jag grät otroligt mycket när morsan gick bort. Jag grät i 3-4 veckor. Ville bara vara för mig själv, berättar Robin i programmet.

robin-mos-andersson

När Robin vann Paradise Hotel 2015 skänkte en del av vinsten till cancerfonden.

Även om modern varit sjuk i två år kom det plötsligt.

– Det är så svårt att förklara hur man hanterar en sorg när man förlorar sin mamma, man vill bara glömma allt.

Robin var den som stod henne närmast. Även om hennes plats inte går att fylla har han funnit tröst i sina morföräldrar som bor i Björkö utanför Göteborg.

– Min mormor och morfar betyder otroligt mycket och är en stor del av mitt hjärta. Det är skönt på något sätt att veta att mormor finns där, hon påminner lite om morsan. Hon ringer konstant. När min mamma levde så ringde min telefon konstant och det var någonting jag hatande, men nu när hon inte finns så tror jag att saknar just de samtalen.

img_9773

Morföräldrarna har varit ett stort stöd.

Det tog lång tid för Robin att ta in mammans bortgång.

– Jag tror inte att jag har förstått det än faktiskt. Det känns som om jag alltid har henne någonstans. Det hade varit jobbigt att tänka att hon inte finns någonstans, säger Robin som tror att mammans önskan är att han ska gå vidare i livet.

img_9760

I kvällens avsnitt besöker Robin sin mammas garva med systern Ida.

Tillsammans med Josefine Caarle, 21, vann Robin Paradise Hotel 2015. Han valde att skänka en del av summan till Cancerfonden.

LÄS OCKSÅ: PH-Smail utnyttjas av tjejerna: Folk tror det är tvärtom

FOTO: Kanal 5, TV3

SENASTE NYTT!