TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Morrissey tänker fortsätta turnera trots cancern: "Dör jag så dör jag"

08 okt, 2014 
AvCharles Thulin
Det har varit ett tufft år för indiepop-legendaren. Nyligen berättade Morrissey om sin cancer men han tänker turnera tills han stupar. "Vila kan jag göra när jag är död."
Annons

Morrissey, 55 , har varit med om mycket tufft den senaste tiden. I somras drabbades han av en luftvägsinfektion och fördes till sjukhus under en konsert i Boston. Det senaste året har han vårdats för magsår, lunginflammation och matförgiftning. För första gången berättar artisten nu att han behandlas för cancer.

– De har skrapat cancersmittad vävnad fyra gånger redan, men men, säger Morrissey till den spanska tidningen El Mundo.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Indiepop-legenden befinner sig just nu på turné i Spanien. I somras släppte Morrissey sin första soloskiva på fem år, “World peace is none of your business” som fick fina recensioner. I november besöker Morrissey Lund, Göteborg och Stockholm.

– Om jag dör så dör jag. Just nu mår jag bra men jag är medveten om att jag ser väldigt sjuk ut på nytagna bilder men det är vad en sjukdom kan göra, säger stjärnan.

Morrissey preciserar inte vilken typ av cancer han drabbats av. Läkarna har ordinerat stjärnan att sluta turnera men han tänker inte låta sin dåliga hälsa sätta stopp för musiken.

– Jag tänker inte oroa mig för det, jag kan vila när jag är död, säger Morrissey.

Just nu arbetar regissören Mark Gill som Oscarsnominerades för sin kortfilm ”The Voorman problem” med en spelfilm om Morrisseys liv. Inspelningarna börjar i slutet av året och filmen ska handla om Morrisseys liv före The Smiths. Morrissey har ännu inte uttalat sig om filmprojektet.

Annons