LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Kika in i Morran och Tobias-huset som är till salu – hutlösa prislappen

03 apr, 2024 
Hedvig Tärnholm
Morran och Tobias
Ellinor Nyland, Perfect shot
Kända Morran & Tobias-huset till salu - charm och utmaningar väntar.
Hänt har prata med husets ägare som berättar om husets skick.
– Det såg förskräckligt ut, berättar Elver.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Se bilderna från nya säsongen av SolsidanBrand logo
Se bilderna från nya säsongen av Solsidan

Nu har du chansen att köpa det omtalade huset där de senaste inspelningarna av Morran & Tobias ägde rum. I serien är det mycket som går sönder i och utanför huset, Hänt har pratat med den nuvarande ägaren av huset, Elver Karlsson som berättar om husets skick efter inspelningarna.

Morran & Tobias huset till salu: ”Det såg förskräckligt ut”

Johan Rheborg och Robert Gustafsson tog Sverige med storm i sina roller som Morran och Tobias. Nu är de tillbaka med en säsong tre av serien och denna gång ägde inspelningarna av serien rum i ett hus i Enköping. Inspelningsplatsen som ägs av Elver Karlsson är nu dessutom till salu.

Annons

För 2 495 000 kr får man ett hus på 135 kvadratmeter och en tomt på 550 kvadratmeter. Elver Karlsson medger att huset kräver en hel del renoveringar av kommande ägare. Men det har också stor potential för den som vill ge sig på ett renoveringsprojekt.

– Huset är i stort renoveringsbehov och priset är bara vad tomten är värd. Huset får man gratis. Det blir ett unikt hus då det är ett tvåvåningshus som tidigare varit två lägenheter med två separata ingångar, idag får man bara bygga enplansvillor i området så detta blir unikt, berättar Elver för Hänt.

Morran och Tobias hus
Ellinor Nyland, Perfect shot
Annons
Vackert bevarad kakelugn
Ellinor Nyland, Perfect shot
Ett av köken i huset
Ellinor Nyland, Perfect shot
Annons
Ellinor Nyland, Perfect shot
Ellinor Nyland, perfect shot
Annons
Sovrum
Ellinor Nyland, Perfect shot
Ellinor Nyland, Perfect shot
Annons

I serien Morran & Tobias är det mycket som går i kras i och utanför huset. Elver berättar att det minst sagt såg förskräckligt ut medan inspelningarna pågick.

– Ja det såg förskräckligt ut. De hade ju ett kontrakt och där stod klart och tydligt att de skulle återställa allting som det var från början och det var seriöst så jag var inte orolig så, men visst såg det väl lite besvärligt ut där ett tag, säger han och skrattar.

Inspelningarna pågick under två månader och efter dessa skulle allt vara återställt, något de nästan lyckades med.

– Det var litegrann på tomten som inte gick att återställa för att det hade varit så dåligt väder, men det fixade de sen efteråt istället.

”Hade sönder nått staket”

Även Elvers grannar fick vara med på ett hörn av inspelningarna men han har inte hört något negativt om inspelningarna från grannarnas sida trots att husen ligger tätt bredvid varandra.

– De va ju in på deras tomter och in i husen och filmade inifrån. De hade sönder nått staket för nån granne och sådär, men de fick ju nytt staket så dom var väl nöjda, säger Elver.

Annons

På Instagramkontot hemnetknarkarna har det kommenterats flitigt om husets skick efter inspelningarna av serien.

– Det är inte som de står i alla konstiga kommentarer på instagram. Folk som aldrig har varit där skriver så mycket konstiga kommentarer. Toaletten finns bevisligen kvar och hålet i väggen är återställt, säger Elver.

Toalett
Ellinor Nyland/Perfect shot

FOTO: Ellinor Nyland, Perfect shot / Nordisk film

Annons