Det här visste du inte om Farmen VIP-deltagarna

Farmen VIP

Många i Farmen VIP har ett mörkt förflutet. Har du koll på alla skandaler som årets deltagare har varit med om?
✔︎ Misshandlades framför kameran
✔︎ Friade till flickvännen – fick nej
✔︎ Upphängd som en mumie i TV4
Allt om Dogge Doggelito
Slå på ljud

Farmen VIP rullar igång och årets deltagare är minst sagt spännande personligheter. Vi kommer få se Amir Akrouti, Frank Andersson, Sigrid Person, Felicia Book, Dogge Doggelito, Per Fosshaug, Regina Lund, Vlad Reiser, Anna Sahlin och Saga Scott försöka överleva ute i ett torp.

Du kanske har hört namnen innan men har du koll på vad deltagarna gjort tidigare och vilka rubriker som susat kring kändisarna? Vi har sammanställt några minnesvärda rubriker kring personerna.

◼️ ◼️ ◼️

Felicia Book upphängd som en mumie i Fångarna på Fortet

💥 Upphängd som en mumie i TV4 – mamma bröt ihop

Felicia Book är dotter till sångerskan och tv-profilen Anna Book. Familjen har synts på otaliga löpsedlar genom åren – men en speciell händelse skapade extra mycket uppståndelse. När mamma Anna, maken Roberto och dottern Felicia Book tävlade i Fångarna på fortet bröt Anna ihop i tårar över vad dottern tvingades utstå.

När Anna Book och maken kommer fram till en cell informerar programledaren Gunde Svan att deras dotter Felicia Book redan har “riggats” inne i cellen. Kryptiskt antyder han att hon kan förvandlas till en mumie där inne, om inte de andra i familjen kan klura ut ett pussel och dra i en spak för att frigöra henne ur mumifieringsmaskinen, skriver Expressen om avsnittet.

Medan mamma och pappa försöker lösa uppgiften snurras Felicia mer och mer in i bandaget. Inifrån cellen skriker hon panikartat.

– Ni får skynda på. Jag kommer att fastna här!

Till slut rinner tiden ut och Felicia får bandage över hela ansiktet och kan inte röra sig. Mamma Anna bryter ihop och gråter.

– Jag tycker jättesynd om henne, gråter hon i programmet.

Scenen har gått till historien som en av de mest minnesvärda i “Fångarna på fortets” historia.

Blev brutalt dumpad – flyttade hem till mamma

Felicia Book, 24, och Hristos Adoniadis, 32,

Felicia Book, 27, var i flera år tillsammans med Biggest loser-profilen Hristos Adoniadis. Men plötsligt gjorde paret slut, och kort efter berättade Felicia för Hänt vad som inträffat.

– Jag trodde han var mitt livs kärlek. Vi har inte bråkat vi har haft kul och bra, men jag vet inte vad som hänt. Jag var hans livs kärlek, men det kastar han bort. Det är jättetufft, han tar ett steg tillbaka till sitt gamla jag, sa hon sorgset.

Efteråt flyttade Felicia hem till mamma Anna, där hon fortfarande bort.

◼️ ◼️ ◼️

💥 Blev misshandlad framför kamerorna

Amir Akrouti är en youtubeprofil som deltar i Farmen VIP. På sociala medier har han tusentals följare – något som också har sina mörka baksidor.

I en vlogg på sin youtube-kanal berättar Amir hur han och en kompis avrundade en trevlig dag på stan, när de plötsligt blev attackerade av två för dem okända personer. Det fruktansvärda händelsen inträffade mitt på en perrong i Stockholm, där Amir blev puttad nerför en rulltrappa. Allt fångades på övervakningskameran.

– ”Jag ska döda dig, bögjävel” skrek han och sedan sparkade han. Tack och lov står min vän tre till fem trappsteg nedanför mig, så jag fångar upp mig själv med mina händer mot hans rygg och han stod tillräckligt stabilt så att han inte ramlade. Killen kom efter och ger mig ett knytnävesslag i ryggen och sen drog de, berättar Amir för Aftonbladet.

Selfieskandal som skakade internet: “Skäms”

Amir Akrouti har också figurerat i media av andra anledningar. Efter att han publicerat selfies på sig själv från när han sitter bakom ratten kritiserade följarna honom för att utsätta sina medtrafikanter för livsfara. Amir svarade på kritiken genom att publicera ännu en bild – där han skrev att han dessutom brukar redigera sina bilder medan han kör.

Efteråt ångrade han dock sig, och publicerade en video på Instagram där han pratade ut om händelsen.

– Jag skäms jättemycket. Inte för att jag har utsatt mig själv för fara utan främst för att jag har utsatt andra för fara, säger Amir i sitt klipp.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

◼️ ◼️ ◼️

💥 Friade till flickvännen – fick nej

På hösten 2017 visade rapparen Dogge Doggelito för första gången upp sin flickvän Claudia Sierpe Apabalza offentligt på en filmpremiär. För Expressen bekräftade han då att de var ett par.

Men för några veckor sedan postade Dogge ett foto på Facebook föreställande två vigselringar. I texten skrev han “Hon sa NEJ, vigselringar till SALU!!”. För Nöjesbladet berättade han om det tuffa beskedet att få nobben när man friar.

– Klart att jag har en ledsen känsla inom mig, men jag försöker hålla humöret uppe och kriga vidare. I dag har jag tränat stenhårt, haft bibelstudier, klippt mig och nu ska jag på solarium. Det handlar om att göra positiva saker. Jag har städat bilen invändigt och utvändigt – man får städa upp det mörka och tråkiga, säger han.

◼️ ◼️ ◼️

💥 Riktade skarp kritik mot SVT

Regina Lund har varit öppen med sin kamp mot cancern och har för många blivit en förebild i att orka överleva den förrädiska sjukdomen. Men hon har också varit en röst som vågat höras när hon inte tycker något är rättvist. År 2016 röt hon ifrån och riktade skarp kritik mot SVT efter ett uttalande i Melodifestivalen. Det var Sarah Dawn Finer och Gina Dirawi som stod på scenen, och som skojade om att de befann sig i Gävle.

– Två som kommer från Gävle är Thomas Di Leva och Regina Lund så vi rekommenderar alla här att inte dricka av dricksvattnet. Men både Thomas Di Leva och Regina Lund har flyttat härifrån och bor numera i kosmos, fyllde Gina Dirawi i.

Regina Lund skrev öppet på Facebook om sin kritik.

“Är det roligt? Kanske om man inte är jag, men jag vet inte. Hur menar de då? Att man får cancer om man dricker vatten? Att jag smittar? Cancer smittar inte”, skrev hon på Facebook.

– Jag blev ledsen och skör. Kanske på grund av kampen jag utkämpar privat med att komma tillbaka till livet efter cancern. Jag kämpar mot fördomar om både cancer och andlighet och det är extra tufft nu. Inte bara för mig utan för alla som kämpar med att få plats med den de är, utvecklade hon senare för Expressen.

SVT bad senare om ursäkt för skämtet.

– Vi är ledsna att Regina tog illa vid sig, sa Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen, till Expressen.

◼️ ◼️ ◼️

💥 Anklagades för att ha köpt röster i Melodifestivalen

Vlad Reiser, 25, är en av deltagarna i Farmen VIP.

I år tävlade han dessutom i Malmö i Melodifestivalen med låten Nakna i regnet. Han hade satsat 25 000 kronor på sin egen vinst i Melodifestivalen och lovade sina följare att han skulle dela 20 procent av vinsten med dem om han vann. Vissa tyckte att det sågs som fusk och att Vlad hade köpt röster. Men skandalen blåste snabbt över efter att Vlad förnekade anklagelserna.

– Man kan se det som det, jag ser det mer som att vi skulle fira tillsammans. Det beror på hur man ser på sitt community. Jag ser på min kanal och mina följare som en liten familj. Och jag satsar för mig, sa han till Aftonbladet.

Sångerskan Anna Sahlin har representerat Estland i Eurovsion, men vad många kanske inte vet om henne är att hon spelade Anna i Alla vi barn i Bullerbyn. Och att hon dessutom handplockades till rollen av självaste Astrid Lindgren.

Anna och hennes familj bodde i en liten by. Föräldrarna såg en annons i tidningen om att det söktes barnskådisar till filmen om barnen i Bullerbyn. Hela 9000 ansökningar ska ha kommit in – men rollen gick till Anna på order av Astrid själv.

– Hon sa bara: Du är Anna, berättar Anna för Expressen.

◼️ ◼️ ◼️

💥 Bytte liv – efter att ångesten blev för stor

Saga Scott, 28, slog igenom i reality-såpan Paradise Hotel, där hon gjorde stort avtryck framför kamerorna. Efter det har hon vuxit som en influenser med hundratusentals följare på Instagram och hon har dessutom synts i andra tv-program som Stjärnkusken.

Men för bara några veckor sedan publicerade hon ett ärligt och öppet inlägg på Instagram om att hon byter bana helt i livet. Saga har nämligen lidit av svår ångest och har tröttnat på att synas i offentligheten.

– Jag ska på onsdag testjobba i en butik, skriver hon.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Men först kommer hon synas som en av deltagarna i Farmen VIP.

◼️ ◼️ ◼️

💥 Stoppades av SVT

Precis som Vlad Reiser och Anna Sahlin bland årets Farmen VIP har Sigrid Bernson en bakgrund i Melodifestivalen. Men vad många kanske inte vet om Sigrid är att hon innan sitt framträdande stoppades. Sigrid hade nämligen stora visioner för sitt framträdande – men skapade rubriker när det inte blev som hon ville.

Sigrid hade nämligen tänkt lyfta sig själv eller sin danspartner från golvet genom en säkerhetslina. Men SVT stoppade hennes idéer.

– För min del räcker det med en lina men i tv-program i SVT ska det vara säkerhet, det ska och kopplas på remmar runt lår, mage och hals och nåt koppel. Det var svårt att få till snyggt i numret och det var dyrt. Det var det det föll på, berättade hon för Aftonbladet.

Idéerna skulle kosta 300 000–500 000 kronor att få till.

– De pengarna finns inte tyvärr, säger hon och skrattar.

◼️ ◼️ ◼️

Årets deltagare i Farmen VIP är:

■ Amir Akrouti, youtuber

■ Frank Andersson, brottarlegend

■ Sigrid Bernson, artist och dansare

■ Felicia Book, influencer

■ Dogge Doggelito, artist

■ Per Fosshaug, bandylegendar

■ Regina Lund, artist och skådespelerska

■ Vlad Reiser, youtuber och artist

■ Anna Sahlene, artist

■ Saga Scott, realitystjärna

LÄS MER: Svenska artisterna som försvann – så lever de och ser ut i dag

LÄS MER: Så gick det sen med kärleken för bönderna i Bonde söker fru

Foto: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN