Morgan Allings chock efter Soldoktorns känga i TV4

Morgan Allings chock efter Mikael ”Soldoktorn” Sandströms känga i TV4

Soldoktorn Mikael Sandström ger Shirley Clamp och Morgan Alling en rejäl pik när de gästar TV4:s Helt sjukt.
– Man undrar ju lite om ni inte... överdriver er egen betydelse, säger han i programmet.
Shirley Clamps ärliga ord om varför hon försvann från rampljuset
Slå på ljud

I kvällens avsnitt av hälsotalkshowen Helt sjukt på TV4 gästas programledaren Petra Mede, 49, doktorn Mikael Sandtröm, 61, och psykologen Jenny Knutsson, 34, av artisten Shirley Clamp, 46, och skådespelaren Morgan Alling, 51.

Under programmets gång pratar Shirley Clamp bland annat om att hon lider av depressioner vilket fått henne att dra sig undan från rampljuset under långa perioder, medan Morgan Alling berättar om sin mystiska smärta han kände i magen – och som visade sig vara ett medfött problem med njurarna.

Uppträdde trots sjukdomen

I slutet av programmet sammanfattar Petra Mede de båda gästernas medverkan och konstaterar att de har en stor sak gemensamt. Hon menar att båda Shirley Clamp och Morgan Alling går efter mentaliteten ”the show must go on”, vilket kan översättas till ”showen måste fortsätta”. Detta har resulterat i att de endast i nödfall ställer in föreställningar och konserter.

– Vad bottnar det där i? Att man liksom hela tiden måste… hur långt har ni pressat er egentligen under livet?, undrar Petra Mede.

Frågan får Shirley Clamp att berätta om när hon sjöng en hel föreställning fem dagar i veckan trots att hon led av stora magbesvär och fick springa in och ut från scenen för att uppsöka toaletten.

– Publiken anade ingenting, säger Shirley och förklarar att det hela berodde på en allergi.

Även Morgan Alling bekräftar Petra Medes teori:

– ”Att showen måste fortsätta”, det sitter ju i kulturen i vår bransch. Jag vet inte hur många gånger man spelat med jättehög feber. Man tar två alvedon och sen så går man in och kör, förklarar Morgan.

Hårda kommentaren från Soldoktorn

Morgan Alling berättar även att han under tiden han medverkade i Let’s Dance 2009 blev sjuk i influensa.

– Jag kunde inte resa mig upp ur sängen, men då hade jag två stycken föreställningar uppe i Luleå. Då flyger jag ändå upp till Luleå och lägger mig på hotellrummet där uppe för att visa Luleå-publiken att ”jag menar inte att svika er”, berättar Morgan.

Anekdoten får Petra Mede att svara att det ”låter som någon slags martyr” och undrar ”vad det är för fel”, vilket får soldoktorn Mikael Sandström att stämma in med ord och inga visor.

– Jag är häpen, säger han och fortsätter:

– Man undrar ju liksom om ni inte lite ibland… överdriver er egen betydelse.

Den hårda piken till Morgan Alling och Shirley Clamp får både både Morgan och Petra att chockat flämta till innan alla i studion börjar skratta.

– Tänk på er själva – inte på hur hela jävla Sverige uppfattar er, fortsätter Mikael.

– Shit, jag måste till en psykolog känns det som, utbrister Morgan Alling efter påhoppet.

Helt sjukt visas på torsdagar på TV4.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN