TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Morgan Alling om händelsen som fick honom att lägga ner: ”Kroppen var helt förstörd”

23 maj, 2023 
Simon Lundh
Morgan Alling
Morgan Alling fick sitt stora genombrott för 30 år sedan i Tippen.
Nu berättar han om beslutet att lägga ner karriären.
– Då började någonting i mig gå sönder, säger Morgan.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Morgan Alling om nerverna inför Moulin Rouge: ”Jättenervös”Brand logo
Morgan Alling om nerverna inför Moulin Rouge: ”Jättenervös”

Morgan Alling, 54, har genom åren synts i otaliga produktioner genom åren. I allt från filmerna om Arn till att vara berättarrösten i TV4:s uppskattade matlagningsprogram Halv åtta hos mig. Morgan har synts i mycket, i år firar han dock jubileum, då det är 30 år sedan han fick sitt stora genombrott.

Morgan slog igenom i rutan tillsammans med sin kollega Lasse Beicher, 58, i SVT:s klassiska sommarlovsprogram Tippen. Programmet blev en omedelbar succé och är numera en riktig klassiker.

Därför valde Morgan Alling att lägga ner karriären

Succén tog dock hårt på Morgan som nu berättar varför han valde att lämna programmet.

I en intervju med Expressen berättar han om en händelse som han då förstod att resan med succéprogrammet var över.

– Vi stod på en färja klockan tio på morgonen, jag var fruktansvärt bakis, framför 20 ungar som bara pratade finska och ingen hade någon aning om vilka vi var. Det var dagen jag bestämde mig för att sluta, säger han.

Annons

Morgan Alling och Lasse Beicher upptäcktes av producenten Agneta Tigerström på under en clownföreställning de framförde. Efter det erbjöds de att få göra sommarlovsmorgon 1993. Ett erbjudande det nappade på, som sedan skulle bli succé.

– Vi hade gjort succé med vår clownföreställning, så vi var väldigt trygga i oss själva. Men det här var vi inte beredda på. Efter första programmet åkte vi för att käka lunch och plötsligt bildades det en klunga runt oss. Vi kunde i princip inte gå ut från McDonald's för alla skulle ha autografer. Och det var bara första veckan, minns Morgan Alling.

Morgan Alling om hårda festandet

Kändisskapet tog hårt på Morgan som började bli för sliten för att det i slutändan skulle vara hållbart.

– Hjärnan tog slut, vi körde så jävla hårt. Kroppen var helt förstörd och så alkohol på det. Man var ju kvar till klockan fem, då krogen stängde, sedan sände vi tv och så direkt i väg på en festival någonstans och parta halva natten. Då började något i mig gå sönder, säger Morgan och fortsätter:

– Jag började utveckla en väldigt låg självkänsla. Fast jag stod på scen och var älskad så trodde jag inte riktigt på det. Jag utvecklade någon form av hypokondri och panikångest. Under tiden vi gjorde tv-programmet var det bara sjukt intensivt och kreativt men efteråt kraschade jag, säger han.

FOTO: Efter fem/TV4

Annons