LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Morgan Alling och Tony Irving om livet som hemlösa

14 feb, 2020 
AvAngelica Linde
Morgan Alling, Leila K, Camilla Henemark och Tony Irving
Vissa stjärnor föds med silversked i mun – andra har inte ens haft tak över huvudet. Här berättar kändisarna om sina liv som hemlösa.
✔︎ Bodde under Älvsborgsbron.
✔︎ ”Ingen kände igen mig som hemlös”.
✔︎ Medverkade i porrfilm.
Annons

Morgan Alling sov under en bro. Tony Irving var hemlös mitt under Let’s dance-sändningarna. Nu berättar våra svenska kändisar och amerikanska Hollywoodstjärnor om sina okända liv i hemlöshet.

◼️ ◼️ ◼️

Camilla Henemark med Army of Lovers
Camilla Henemark gick från stjärna i ”Army of Lovers” till hemlös.

✔︎ Camilla Henemark sov på härbärgen

I början på 90-talet skördade Camilla Henemark, 55, stora framgångar med eurodancegruppen Army of Lovers runtom i Europa. Men livet tog en hård vändning och nära 20 år senare kände hon sig så ensam att hon bestämde sig för att ta sitt liv. Hon sålde sin lägenhet, använde upp pengarna och hamnade på gatan.

– Jag anpassade mig fort, sov på härbärgen, i trappuppgångar och under broar. Det är utmattande och hårt att vara hemlös, men i det där avskalade kunde jag ändå känna mig accepterad. Ingen kände igen mig, jag var bara en jämlik hemlös precis som de andra, har hon berättat för MåBra.

Annons

Hennes liv förbättrades efter en båtolycka, då sjukhuspersonal hörde hennes dödsönskan och såg till att hon hamnade på en sluten psykiatrisk avdelning. Där fick hon hjälp och kraft att vända om sitt liv igen.

◼️ ◼️ ◼️

Halle Berry
Hollywoodskådisen Halle Berry har också levt på gatan.

✔︎ Halle Berry fick inte hjälp av sin mamma

När Halle Berry, 53, vann en Oscar för sin otroliga rollprestation i Monster’s ball 2002 var det få som visste att hon bara tretton år tidigare varit hemlös i New York. Hon hade flyttat dit för att följa sina skådespelardrömmar med pengar hon fått från modelluppdrag, men efter tre månader var hennes konto tomt.– Jag ringde mamma och bad henne skicka pengar, men hon sa nej. Jag blev så upprörd att jag slutade prata med henne i ett år, berättar hon för People.Halle fick bo på härbärgen tills hon fick jobb som servitris och bartender.– Det var tufft, men det lärde mig också att ta hand om mig själv och att jag klarar mig igenom alla slags situationer, även om det innebär att jag måste bo på härbärgen en stund eller överleva på knappt några pengar alls, har hon sagt till Reader’s digest.plus_iconHollywoods mest brutala dumpningarLäs mer

◼️ ◼️ ◼️

Jennifer Lopez
Jennifer Lopez sov på en soffa i dansstudion.

✔︎ Jennifer Lopez vägrade plugga

En natt drömde Jennifer Lopez, 50, att hon skulle jobba inom showbusiness. Där och då bestämde hon sig för att strunta i skolan och istället göra drömmen verklig. När hon berättade om planen för sina föräldrar hade hon sin pappas fulla stöd, medan mamman hotade med att kasta ut J.Lo om hon inte pluggade vidare. 18-åriga Jennifer slösade ingen tid utan drog direkt, berättade hon i en special på NUVOtv.

Annons

– Mammas och min fajt slutade med att jag var tvungen att flytta därifrån och vi slutade prata ett tag. Plötsligt var jag hemlös och fick sova på soffan i dansstudion. Men bara några månader senare fick jag ett dansjobb i Europa, och när jag kom tillbaka fick jag en roll i komediserien Living in color och flyttade till L.A. Allt det hände på bara ett år, säger hon till W magazine.

◼️ ◼️ ◼️

Sylvester Stallone
Sylvester Stallone tvingades sälja hunden för att han inte hade råd med hundmat.

✔︎ Sylvester Stallone medverkade i porrfilm

Den kändis med den mest omtalade hemlösa perioden kan mycket väl vara Sylvester Stallone, 73, då hans historia berättades vitt och brett under pr-jippot av Rocky. Och det är kanske inte så konstigt, för det är en speciell historia. Dels för att han vid ett tillfälle var så pank att han var tvungen att sälja sin hund för 50 dollar till en främling på gatan eftersom han inte hade råd med hundmat, och dels för att han tog sig ur sin hemlöshet genom att medverka i en porrfilm.– Jag var pank och sov på Port Authority-busstationen i tre veckor. Sedan läste jag i tidningen om en film, (The Party at Kitty and Studs, 1970 reds. anm) som betalade 100 dollar per dag. Så jag jobbade i två dagar, fick 200 dollar och kunde på så vis ta mig bort från busstationen, berättade han för Total Film 2010.plus_iconSvenska kändisarna om sina oväntade relationerLäs mer

◼️ ◼️ ◼️

Tony Irving
Tony Irving var pank och utan hem – mitt under pågående Let’s dance-säsong.

✔︎ Tony Irving var hemlös mitt under ”Let’s dance”

Få mediaprofiler är så förknippade med svenska Let’s dance som jurymedlemmen Tony Irving, 53, är. Men kändisskapet som programmet medförde fick honom i början att prioritera röda mattor, alkohol och rampljus framför sitt bolag. Plötsligt hade han 13,5 miljoner kronor i skulder och bolaget gick i konkurs. Tv-tittarna hade ingen aning om hur jobbigt mannen som betygsatte dansande kändisar på tv hade det bakom kulisserna.– I nästan 18 månader var jag hemlös mitt under Let’s dance. Jag bodde på en väninnas soffa för jag valde att sälja allting jag hade. Jag hade festat, druckit bort och ignorerat min verksamhet. Jag lärde mig att sätta på en fasad. Snygga kläder, en snygg frisyr, lite botox i ansiktet och alla tror att allting är fantastiskt, berättade han i Ett jobb för Berg.plus_iconKändisarna avslöjar: Så blev vi bedragna av våra exLäs mer

◼️ ◼️ ◼️

Carmen Electra
Hollywoodstjärnan Carmen Electra blev bestulen på alla sin sparpengar av ex-pojkvännen.

✔︎ Carmen Electra pank på parkbänk i Hollywood

Innan hon blev känd modell och mediaprofil var Carmen Electra, 47, med om en tuff period.

Annons

– Vet du vad? Jag var faktiskt hemlös i Hollywood i några år. Det är det inte så många som vet, har hon sagt i en intervju med Las Vegas Review-Journal.

Hon förlorade sitt boende när hon kom hem efter att ha turnerat med Prince och upptäckte att hennes pojkvän snott alla hennes sparpengar, vilket var 5 000 dollar i kontanter.

– Jag minns hur jag hamnade på en bänk i 40-gradig värme, övergiven och gråtandes. Jag hade ingenstans att ta vägen. Det enda jag hade på mig var en fickkniv, en personsökare, lite växelpengar, lösögonfransar och ett par riktigt fina Versaceskor.

Ibland var hon nära att ge upp, men till slut fick hon rollen i Baywatch och resten är historia.

◼️ ◼️ ◼️

Leila K
När Leila K var hemlös greps hon av polis för snatteri.

✔︎ Leila K vägrade pengar från socialen trots hemlöshet

Hon var bland det största vi hade, en världsartist med hits som Got to get och Electric. Leila K, 48, var den kvinnliga artist som sålde mest i hela Europa 1993 och hon tituleras fortfarande som legend. Men allt rasade. Under en intervju med Expressen 2003 sa hon att hon var portad från stadens alla härbärgen, så hon fick sova på gatan eller hos vänner.– Jag har ingenstans att bo, inga pengar eller någonting. Jag har inte ens socialpengar. Jag vill inte ha pengar från socialen. Jag lever på gatan, berättade hon i intervjun.Hon avslöjade också att hon ofta snattade mat som hon sedan åt på Stadsmissionen.– Jag hatar egentligen Stadsmissionen, men det är det enda stället jag får komma in på. Jag får inte komma in överallt. Jag blir liksom mobbad för att jag är Leila K.plus_iconBig Brother: Så gick det sen med de största profilernaLäs mer

◼️ ◼️ ◼️

Kelsey Grammer
Kelsey Grammer har gjort dundersuccé med ”Fraiser”. Men dessförinnan sov han i en buske i Central Park.

✔︎ Kelsey ”Frasier” Grammer sov i Central Park

Innan han blev Fraiser med hela världen fick Kelsey Grammer, 64, vara med om fler tragedier än de flesta. När han bara var tretton år blev hans pappa brutalt mördad av en inbrottstjuv, några år senare kidnappades, våldtogs och mördades hans syster, och ytterligare några år senare dog en av hans halvbröder i en dykolycka. Dessutom sov Kelsey i Central Park medan han pluggade på Juilliard i New York, då alla pengar han jobbat ihop gick till att finansiera utbildningen.

Annons

– Jag sov i parken i några veckor när det var tillräckligt varmt för det. Jag smög in bakom en buske, täckte mig med tidningar och sov där, sedan duschade jag på Juilliard. Jag hade campat när jag var liten och det där var ju nästan samma sak. Det var så tryggt så, säger han i In depth with Graham Bensinger.

◼️ ◼️ ◼️

Morgan Alling
Här, under Älvsborgsbron i Göteborg, sov Morgan Alling med sin mamma som fyraåring.

✔︎ Morgan Alling: ”Jag har fått jävligt mycket stryk”

Lättsamma, glada och spralliga skådisen Morgan Alling, 51, har mycket svärta i sitt bagage.

– Bägge mina föräldrar var gravt alkoholiserade helt enkelt, och de levde livets glada dagar på den tiden. Med småbus, polisingripanden, fylleri och fylleslagsmål, berättade Morgan i Stjärnorna på slottet i SVT 2016.

– Min mamma levde jag med de första fyra åren, och jag vet att mamma flyttade runt väldigt mycket. Ibland, i perioder så fanns det inte lägenhet, säger Morgan i programmet.

Annons

Skådisen, som föddes i Mölndal, förklarar hur han växte upp på gator och parkbänkar i Göteborg.

– Vi bodde i pappkartong under Älvsborgsbron ibland. Då var jag fyra år, berättar han och fortsätter:

– Jag har ett minne av det och det är hur mysigt vi har det. Ligga nära, hur fin hon var. Vi hade roligt, satt och lekte med tankarna och hörde spårvagnarna…

Mamman träffade under tiden svartsjuka och alkoholiserade män.

– Jag har fått jävligt mycket stryk, säger Morgan.

Så småningom hamnade han hos en bra fosterfamilj – familjen Alling – när han var åtta år, och sagan slutade som bekant lyckligt trots allt.

Foto: TT

Annons