Moneybrother dömd för sexuellt ofredande: "Gjort saker jag inte är stolt över"

Anders "Moneybrother" Wendin dömdes 2011 för sexuellt ofredande, efter att ha tvingat ner en ung kvinnas hand i sina kalsonger. Nu ställer sig den "Så mycket bättre"-aktuella artisten sig bakom #metoo-kampanjen. – Jag har liksom tusentals andra män gjort saker jag inte är stolt över, säger han till SVT.

“Så mycket bättre”-aktuella artisten Anders “Moneybrother” Wendin, 42, dömdes 2011 för sexuellt ofredande. Händelserna utspelade sig på klubben Debaser Medis i Stockholm 2010 under en festnatt och i stämningsansökan beskrivs hur artisten ska ha tvingat ner en kvinnas hand innanför sina kalsonger.

Kvinnan, som var i 20-årsåldern, berättade sedan i rätten att hon tyckte händelsen varit obehaglig och Anders Wendin dömdes till böter på 5 000 kronor. Artisten nekade till gärningen, men valde ändå att inte överklaga domen.

– Jag ska ta mitt straff, jag ska betala de här böterna. Sen ska jag backa ut och ingen ska behöva känna obehag någonsin när de stöter på mig i något sammanhang. Det är viktigt för mig, sa han i ”Värvet” 2014.

I samband med premiären av “Så mycket bättre” och att den sammanfallit med kampanjen #metoo som pågår världen över efter sexskandalen kring amerikanska stjärnproducenten Harvey Weinstein, 65, berättar nu Anders “Moneybrother” Wendin mer om sin dom.

I en intervju med SVT Nyheter säger artisten att han stöttar #metoo-kampanjen, där kvinnor berättar om de sexuella övergrepp de utsatts för, men menar samtidigt att han inte kommer att dela med sig av sina erfarenheter under den motsatta hashtaggen #ihave.

– Jag tycker såhär: Har man en dom ska man inte sitta och tjafsa, då får man stå för det. Mitt mål är att folk som möter mig ska ha en positiv bild av mig. Jag har liksom tusentals andra män gjort saker jag inte är stolt över. Jag kommer inte gå ut på facebook och skriva en sån här ”förlåt” för jag ska inte ha en massa ryggdunkningar, men jag stödjer verkligen #Metoo. Jag är på deras sida, säger han till SVT.

Anders "Moneybrother" Wendin är en av årets artister i "Så mycket bättre".

Anders Wendin "Moneybrother", Caroline Hjelt, Kikki Danielsson, Eric Saade, Sabina Ddumba, Uno Svenningsson, Aino Jawo, Tomas Andersson Wij.

Anders "Moneybrother" Wendin dömdes 2011 för sexuellt ofredande. 

Årets "Så mycket bättre"-deltagare. 

Anders "Moneybrother" Wendin.

Anders "Moneybrother" Wendin.

Anders "Moneybrother" Wendin.

Har du missat #metoo eller vill veta mer om bakgrunden till kampanjen? Läs här!

Foto: IBL

SENASTE NYTT!