LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Molly Sandéns okända relation med Aviciis ex

13 sep, 2020 
Tim ”Avicii” Bergling och Molly Sandén
Molly Sandén hade en tuff period när hon bodde i Los Angeles. Tack vare vänskapen med Tim ”Avicii” Bergling och han dåvarande flickvän fick hon ändå en trygg punkt i tillvaron.
Annons
Regisörens nya bilder – filmer på Aviciis hemliga resa – ”Bearbetade sorgen”Brand logo
Regisörens nya bilder – filmer på Aviciis hemliga resa – ”Bearbetade sorgen”

Den 20 april 2018 kom beskedet att Tim Bergling, känd under artistnamnet Avicii, dött bara 28 år gammal. Nyheten slog ner som en bomb och hans bortgång sörjdes över hela världen.

En av de som påverkades starkt av Aviciis död var Molly Sandén, 28. Hon bodde under ungefär två års tid i Los Angeles, USA, för satsa på en internationell karriär. Där lärde hon känna Avicii och berättar att hon tack vare honom valde att gå en helt annan väg.

– Det var tur att jag träffade honom. Det var det som fick mig att förstå att det inte var rätt. Man levde värsta lyxlivet, alla bodde i var sin svit, man fick beställa vad man ville från room service, men… Det var under perioden när han var väldigt sjuk, man såg hur fysiskt dåligt han mådde och hur vidrigt maskineriet runt omkring honom var, har Molly Sandén tidigare sagt till Dagens nyheter.

Nya orden om relationen

Nu berättar hon mer om sin relation till Tim Bergling och hans dåvarande flickvän Racquel Natasha. Avicii skulle nämligen ha fyllt 31 år för några dagar sedan, och i en intervju i P3-programmet Morgonpasset får Molly Sandén frågan hur hon minns honom.

Annons

– Han var otroligt begåvad. Jag hängde mycket med honom och framför allt hans flickvän under den här LA-perioden, säger Molly Sandén i Morgonpasset och förklarar att det blev som en trygg punkt i tillvaron.

– Jag tror att det är vanligt att man dras till andra svenskar och folk inom branschen. Han hade också ett gäng killkompisar där som var superhärliga.

 

Efter Tim Bergling död 2018 blev dokumentären Avacii: True storys som släppts året innan väldigt uppmärksammad. Den visade bland annat hur dåligt artisten mådde samtidigt som vissa runt omkring honom manade på Avicii att fortsätta sitt turnérande. Det reflekterar Molly Sandén över i intervjun.

– Ja, vad minns jag? Jag minns att han mådde dåligt då. Han var fysiskt väldigt utmattad och sjuk, som man har sett i dokumentären, säger Molly Sandén.

Annons

”Hans flickvän var orolig”

I dokumentären är det tydligt hur Tim Bergling påverkades av sin utmattning och ångest. I en scen försöker han till exempel träna, men måste avbryta eftersom kroppen tror att han håller på att få en panikångestattack när pulsen höjs.

– Det här var under den värsta perioden. Så det var väldigt, väldigt jobbigt att se och på något sätt att förstå att hans team pushade honom lite för hårt. Eller team… Det var någon i hans team som inte var så snäll.

Programledaren och komikern David Druid undrar då om det var så tydligt att han mådde dåligt under den perioden.

– Ja, det var väldigt mycket. Hans flickvän var orolig och hans vänner var oroliga, svarar Molly Sandén.

Mer om Avicii:

Bild: Larry Marano/REX, Christine Olsson/TT

Annons