LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Molly Sandén om sista samtalen med Tim ”Avicii” Bergling

21 sep, 2020 
AvLovisa Ström
Avicii och Molly Sandén
När Molly Sandén bodde i Los Angeles tillbringade hon en hel del tid med vännen Tim ”Avicii” Bergling.
I podcasten Hemma hos Strage minns hon tillbaka på de känslosamma samtalen med världsstjärnan.
– Det är jättesvårt att prata om, säger Molly.
Annons
Regisörens nya bilder – filmer på Aviciis hemliga resa – ”Bearbetade sorgen”Brand logo
Regisörens nya bilder – filmer på Aviciis hemliga resa – ”Bearbetade sorgen”

För flera år sedan tog Molly Sandén sitt pick och pack för att testa lyckan i Los Angeles. Tiden där blev inte riktigt som hon tänkt sig, och det är idag med blandade känslor som hon ser tillbaka på äventyret på andra sidan Atlanten. Men något hon minns lite extra är tiden hon tillbringade med den världskända DJ:n Tim ”Avicii” Bergling, som gick bort för två år sedan. I Fredrik Strages podcast Hemma hos Strage berättar sångerskan om hur relationen tog fart.

– Det var nog via mitt ex Danny som kände någon i Tims team. Så vi började hänga på middagar och barbeques, berättar hon innan hon fortsätter:

– Jag kom ganska nära hans dåvarande flickvän så vi hängde en hel del och så blev det någon gång att jag fick åka med de till Las Vegas bland annat och se honom uppträda.

”När jag tänker på det blir jag lite berörd”

När Molly minns tillbaka på tiden med vännen blir hon känslosam.

– Nu när jag tänker på det blir jag lite berörd. Det var lite jobbigt liksom för man förstod ju egentligen att han inte mådde så bra. Så blir lite ledsen när jag tänker på det, säger hon.

Annons

Fredrik minns också ett speciellt möte med stjärnan. Han berättar:

– Jag var med honom på Ibiza 2012 när han hade haft sina första hits. Precis innan den här enorma succén kom. Jag tyckte inte jag märkte så mycket av det då, för han var fortfarande lite överväldigad över att han fick åka runt och spela överhuvudtaget, men sen när man fick titta på schemat, det var ju sinneslöst många gig. Flera hundra på ett år.

Molly instämmer och berättar hur hon alltid minns att han var påväg någonstans.

– Det jag minns mest var ju alltid att när man var på en middag någonstans så var han ju alltid såhär att “åh jag måste hem och packa, jag orkar inte”, säger hon och fortsätter:

– Och han uttryckte ju det väldigt tydligt. Jag hörde honom på telefon flera gånger prata med någon om att ”men jag orkar inte, min kropp orkar inte, jag klarar det inte”. Men ändå så var han inte där när vi vaknade och då hade han flugit på natten eller något.

Annons

Sista samtalen med Tim ”Avicii” Bergling

Efter att Molly hade bevittnat hur hennes vän mådde bestämde hon sig till slut för att prata med honom.

– Jag frågade varför han inte bara ställer in allting, då han måste ha makten att kunna göra det. Men då sa han att ”men jag har en chans nu att verkligen köra på och bli ihågkommen”, säger hon innan hon fortsätter:

– Han ville bli “Björn och Benny”-stor och jag kände bara att ”men du är ju där redan”. Utifrån så var ju han det största som fanns just då, och jag fick en känsla av att han inte fattade det själv. Att han kanske hade folk runt honom som fick honom att tro att han behövde göra mer än han gjorde, och att det blev på bekostnad av hans hälsa.

Och minnena får henne nära till tårar.

– Det är jättesvårt att prata om. Jag blir liksom berörd.

FOTO: TT, Youtube 

Annons