Molly Sandén om övergreppet i turnébussen: "Jag var 14 år"

Molly Sandén var bara 14 år när en man utsatte henne för ett sexuellt övergrepp i en turnébuss. Nu berättar artisten om mardrömmen hon burit på i elva år. "Jag försöker putta bort honom men då tar han istället min hand och tvingar ner den i sina kalsonger", skriver hon på Instagram.

Efter att flera vittnesmål om sexuella trakasserier, som ska ha begåtts av Hollywoodproducenten Harvey Weinstein, 65, framkommit de senaste dagarna har kvinnor över hela världen berättat om sexbrott som de utsatts för under hashtaggen #MeToo.

Svenska kända kvinnor som Miriam Bryant, 26, Karin Adelsköld, 44,  Zara Larsson, 19, Jessica Almenäs, 41, och  Stina Wollter, 53, Isabella Löwengrip, 27,  Carina Berg39, och Linda Bengtzing, 43, har i sociala medier och i intervjuer talat ut om tillfällen där de blivit utsatta för sexuella övergrepp.

Nu träder också artisten Molly Sandén, 25, fram. I ett öppet inlägg på Instagram skriver att hon som fjortonåring blev tvingad att ta på en mans kön mot sin vilja i en turnébuss.

“Ett av mina allra första gig. En av mina allra första fyllor. Vi sitter och kollar film i turnébussen efter konserten och han ser till att fylla på mitt glas med vin tills hela boxen är tom. ‘Du är väl inte en sån där tråkig eller? Vi firar ju’, säger han. En bit in i filmen tar han plötsligt ett hårt grepp om min nacke, vrider mitt huvud och trycker in tungan i munnen på mig samtidigt som han tar på mig”, skriver hon.

Molly Sandén fortsätter sitt inlägg med att berätta att hon försökte avvärja mannen, men att han då i stället greppade tag om hennes hand och fortsatte sitt övergrepp.

“Jag försöker putta bort honom men då tar han istället min hand och tvingar ner den i sina kalsonger. Allting händer så fort och allting snurrar. Jag har inte ens fattat hur full jag hade blivit. Eller drogad? Jag mår illa. Vill ut och spy. Men jag är helt paralyserad… Det känns precis som en sån där mardröm när man skriker utan att det kommer nåt ljud. Jag försöker dra tillbaka min hand men han klämmer bara hårdare och viskar ‘Lite turné-mys bara. Alla gör det. Ingen kommer få veta nåt’… I helvete heller ditt jävla svin! Nu vet typ bara 500 000 personer“, skriver hon.

Artisten berättar att hon tvekat att berätta om händelsen, som ägde rum för elva år sedan, men att hon nu ville dela med sig både för sin egen skull och andras.

“Tänkte först inte posta detta. Ville bara skriva ner det för min egen skull. Men när jag var klar kändes det viktigt att dela på nåt vis. Det kändes viktigt för 14-åriga Molly som sjukt nog gick runt med ångest i flera år på grund av den här kvällen. Som skämdes över att hon tillåtit sig själv tappa kontrollen och bli full. Hon som trodde att det kanske va ‘rätt åt henne’ att hon blev behandlad så”, skriver Molly Sandén.

Artisten Molly Sandén.

Hon slog igenom redan som fjortonåring. 

Molly Sandén i Melodifestivalen 2016.

Molly Sandén på Rockbjörnen 2016. 

2017 släppte Molly Sandén låten "Rygg mot rygg".

Molly Sandén. 

Har du missat #metoo? Här kan du läsa allt om bakgrunden till hashtaggen.

Foto: IBL