Molly Sandén om hemliga relationen till Oscar Zia

Oscar och Molly.

Oscar Zia och Molly Sandén har för många en okänd relation.
Nu berättar de hur allt började.
– Det måste ha varit på den där ön ju, säger Molly Sandén i podcasten Zia – om en låt med en vän.

Oscar Zia, 22, började sin karriär i tidig ålder. Redan 2012 var han med i svenska X-Factor, 2014 var han med i Melodifestivalen för första gången och 2016 kom han tvåa i SVT:s musiktävling med låten Human. Nu har han fullt upp med sin nya musik. I nya singeln Dansar, som handlar om uppbrottet med ex-pojkvännen är han väldigt personlig i låttexten.

Molly Sandén, 27, är även hon en artist som varit väldigt personlig i sina nya låtar. Albumet Det bästa kanske inte hänt än har nu gjort att hon fått hela fem Grammis-nomineringar.

– Det är overkligt, det går inte att föreställa sig, säger Molly Sandén när Hänt träffade henne under presskonferensen för Grammis.

Hon fortsatte:

– Jag har varit i branschen så himla länge, och suttit på galor och tänkt att jag kommer nog aldrig bli en av dem.

Något annat de både artisterna delar är att de är väldigt goda vänner. Det är i podcasten  Zia – om en låt med en vän som de berättar om den för många hemliga relationen.

–Jag tänkte förklara för lyssnarna hur vi känner varandra, säger Oscar i podcasten där Molly är med som gäst i det senaste avsnittet.

– Det får du gärna göra, säger Molly och skrattar innan hon kommer på hur det var:

– Det måste ha varit på den där ön ju, säger hon.

Började som en ofrivillig romans

Oscar fortsätter med att berätta vart de sågs första gången – vilket var under ett Disney-program. My Camp Rock var ett musikunderhållning- och talangjaktssprogram som var baserat på Disney Channels Originalfilm Camp Rock.

– Jag var deltagare och du var programledare. Jag var tolv och du var sjutton, för du är fem år äldre är mig ju. Det var typ 2009, säger han.

Molly Sandén berättar att hon minns tiden och att det hela startade med att produktionen försökte para ihop henne med Oscar.

– Det som var jobbigt var att de i produktionen försökte tussa ihop oss, de bara ”är han inte lite lik Eric Saade? Ska du inte säga att du är lite kär i honom? Oscar har sagt att han är kär i dig”, säger hon.

Oscar skrattar då åt de gamla minnena innan han konstaterar vart de blev vänner på riktigt:

– Sen sågs vi när jag tävlade med din syster i X-factor. Sen när vi spelade in ett program med SVT i New York, då klickade det riktigt ordentligt, säger han i podcasten.

FOTO: Karin Törnblom / TT

SENASTE NYTT!