LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Molly Sandén lurades in i stora sekten – läskiga upplevelsen

20 sep, 2020 
AvLovisa Ström
Molly Sandén
När Molly Sandén bodde i Los Angeles lurade hennes kompis in henne i sekten scientologernas inre kvarter.
I podcasten Hemma hos Strage öppnar hon nu upp om skräckupplevelsen hon helst vill glömma.
– Jag kom inte ut, säger hon.
Annons
Allt om Molly SandénBrand logo
Allt om Molly Sandén

Det är när Molly Sandén gästar Fredrik Strages podcast Hemma hos Strage som han ber henne berätta om när hon blev erbjuden att gå med i en av världens största sekter, scientologerna. Det var via en av Mollys låtskrivarvänner som hon kom i kontakt med sekten, och när hon berättar om dagen hon för alltid kommer minnas förstår man att det är lite utav ett trauma för artisten.

– Det var ju en väldigt sjuk resa. En dag som kändes som en sån där mardröm som aldrig skulle ta slut, säger Molly.

Kände sig vilsen

Molly berättar att hennes vän var väldigt på och i princip tvingade henne att följa med, och hur hon idag nästan skäms över att prata om det då hon inte förstår hur hon kunde tillåta sig själv att hamna där. Men efter att ha gått igenom händelsen med sig själv i många år har hon kommit fram till att var en kombination av olika saker som ledde henne dit.

– Hon tryckte väldigt starkt på att ”det här är bra för din karriär” och så drog hon upp massa lyckliga exempel på flera kändisar och artister som kom därifrån och hjälpte varandra. Det var liksom ett nätverk. Och det var väldigt mycket så, under de här åren i Los Angeles så var jag ganska lost överlag, säger hon innan hon fortsätter:

Annons

– Man hade inte riktigt bra vänner runtomkring sig och jag kände lite att jag bara flöt omkring lite. Jag försökte liksom hitta någon slags stabil punkt men det kom aldrig. och vardagen kom aldrig. Så jag hamnade där för att hon typ tvingade in mig.

Någonstans fanns det också en liten nyfiken hos Molly. Då hon sedan hon var liten alltid har velat tro på magi fanns också tanken hos henne att det här kanske skulle kunna vara det som var grejen.

Dagen som blev en mardröm

Och så kom dagen när det var dags att följa med sin kompis till scientologernas inre kvarter.

När Molly kommer in i byggnaden möts hon av många karismatiska människor som hon beskriver kunde förtrolla och hjärntvätta en på bara några minuter. De började prata om att de kunde hjälpa henne med att få en analys av vem hon var för att hon på så sätt skulle veta vad hon behöver jobba på, och i allt konstiga var det också mycket bra som sas, vilket gjorde Molly förvirrad.

Annons

– Det var mycket psykologiska grejer som ändå någonstans makes sence, men det vävdes in i allt det här konstiga och det förvirrade mig. För mycket av det höll jag ju med om, berättar hon.

Men det var när hon tillslut hamnade med en man i ett litet rum utan fönster som hon kände paniken komma, och plötsligt fick hon ett infall där hon bara rusade upp och sprang iväg. Men då kom skräcken.

– Det läskiga då var att dörren var låst, så jag kom inte ut. Sen var den ju låst från insidan så det var nog mest för att ingen skulle komma in, men bara den stressen. Jag hann tänka alla dåliga tankar på den sekunden tills jag fick upp dörren och bara kutade ut, säger hon.

Annons