TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Mohombis kamp för familjen – beskedet om barnen

15 feb, 2019 
Mohombi
Mohombi och hans familj bor i Kongo – men det är något artisten vill ända på.
– Jag letar hus, säger han till Hänt.
Annons
Mello-aktuella MohombiBrand logo
Mello-aktuella Mohombi

Artisten och dansaren Mohombi Nzasi Moupondo, 33, är ännu en gång aktuell i Melodifestivalen, denna gång med bidraget Winners. När Hänt träffar honom på genrepet i Luleå berättar han att alla repetioner har gått bra, men att de ändrat en hel del. Det är allt från finjusteringar till stora beslut som tagits under den gångna veckan. Han tror under fredagskvällen att de kan bli ytterligare ändringar inför lördagens stora framträdande.

– Det kan bli fler ändringar, vi ska finjustera och ta ett viktigt beslut om jag ska flyga eller inte. Vi får se. Jag ska sätta mig med mitt team och diskutera det, säger han.

Mohombi växte upp i Norsborg, utanför Stockholm, tillsammans med sin mamma, pappa och anrika 14 syskon. Stora delar av hans familj bor dock idag i Kongo, då de är av kunglig börd. Artistens pappa är nämligen kung över en provins i Kongo-Kinshasa. Även hans fru Perle och hans tre söner bor i Kongo, vilket gör att de inte kommer att närvara under hans framträdande i Luleå.

Annons

– Jag har en syster som bor här i Luleå, så hon och hennes familj kommer och tittar. Sen kommer de vänner också som faktiskt redan är här, säger han.

Så din fru och dina barn kan inte komma?  

– Nej, de kan inte vara här, de har ju skola och så. Vi bor i Kongo fortfarande.

Mohombi om flytten

Han berättar vidare att han velat flytta till Sverige en längre tid, men att det inte gått så fort som han velat. Familjen har flera aspekter att ta hänsyn till innan de kan flytta till Sverige från Kongo.

– Det där har tagit längre tid än vad jag trodde. Men vi vill flytta hit, så jag letar hus just nu, sen så vi får se när det blir av.

Han berättar avslutningsvis att han får stöd från sin familj under Melodifestivalen – trots att det är i ett annat land.

– Vi ringer på Facetime var tionde minut och de kommer att sitta och titta på nätet på framträdandet under lördagen, säger Mohombi.

FOTO:

Annons