TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Modern family-Sarah Hyland om njurtransplantationerna

13 dec, 2018 
https://image.hant.se/image-4948149?imageId=4948149&width=1320&height=689
Lina Arvidsson
Modern family-Sarah Hyland njurtransplantationer
Modern family-skådespelaren Sarah Hyland genomgick i höstas en andra njurtransplantation. Nu berättar hon om den svåra tiden och visar sina många ärr.
Annons

Sarah Hyland, 28, fick sitt stora genombrott i Netflix-serien Modern family där hon spelar Haley Dumphy. Som barn blev Sarah Hyland diagnostiserad med en allvarlig njursjukdom.

I en lång intervju i tidningen Self berättar nu Sarah Hyland om sina många operationer. Redan som barn genomgick hon mängder av operationer, många innan hon ens fyllt fyra år. Allt som allt säger skådespelerskan att hon opererats 16 gånger, varav sex av dem de senaste 16 månaderna. Då har hon bland annat gjort en andra njurtransplantation.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

2012 gjorde hon sin första njurtransplantation, något hon tidigare berättat om. Då fick hon en njure av sin pappa Edward James. Efter två år började hennes kropp stöta bort njuren. Det gjordes försök att rädda njuren, men inget fungerade.

– Vi gjorde alla de här testerna och alla behandlingarna för att försöka rädda njuren, men de sa att den transplanterade njuren var som ett hus som hade börjat att brinna. Du kan inte göra ett nedbrunnet hus helt igen, säger Sarah Hyland under den känslosamma intervjun.

Annons

Det blev en svår tid för Modern family-stjärnan och hon blev deprimerad och funderade på att ta sitt liv. Hon berättar att hon kände sig som en börda på grund av sin sjukdom och att det fick henne att känna sig fullkomligt hjälplös.

– När en familjemedlem ger dig en andra chans till att leva och det misslyckas känns det nästan som att det är ditt fel. Det är inte det, men det känns som det.

Tvingades till en andra transplantation

Under stora delar av 2017 fick Sarah Hyland genomgå dialys tre gånger i veckan. Till slut fick hon göra en andra njurtransplantation. Den här gången var det hennes lillebror som visat sig kunna donera en av sina njurar till henne.

– När en andra familjemedlem, någon som det är meningen att du ska ta hand om, som en lillebror, vill ge dig en andra chans till att leva är det skrämmande eftersom du inte vill göra honom besviken, säger Sarah Hyland.

I intervjun visar upp sina ärr från operationerna och berättar historien bakom varje ärr.

Annons

– Ärr är ärr. De visar vad du som människa gått igenom, säger hon.

Nu mår Sarah Hyland bra efter den nya transplantationen. Hon uttrycker sin tacksamhet för sin familj och mot sin pojkvän Wells Adams som stöttat henne hela vägen.

– Jag har läkt. Mina värden är bra, jag är stabil. Jag är så tacksam för hela min familj. Jag tycker att kärlek är det viktigaste av allt i hela världen. Naturligtvis kärlek och hälsa. Men kärlek hjälper dig igenom det. Det är vad som får mig att fortsätta.

FOTO:

Annons