TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Modellen petades för att hon inte var i ”toppform” – nu hyllas hon efter starka inlägget

17 jan, 2018 
AvHanna Svärd
Victoria's Secretmodellen Nina Agdal togs bort från tidningen ”Venices” omslag då hon inte ansågs vara i tillräckligt bra form vid det tillfället då bilden togs. Nu slår hon tillbaka efter beslutet, och uttrycker sitt missnöje över modebranschens baksidor. För det hyllas hon av ett flertal följare.
Annons

För några dagar sedan lade Victoria’s Secretmodellen Nina Agdal ut ett långt inlägg på sitt Instagramkonto efter att ett omslag hon gjort för tidningen ”Venice” dragits tillbaka. Anledningen till att tidningen valde att inte publicera bilden, ska ha varit att hon inte var i tillräckligt bra form. I Instagram-inlägget  problematiserar hon det beslut som tidningen valt att ta. Bilden hon lagt upp på Instagram är den som tidningen valt att dra tillbaka, och i inlägget förklarar hon att hon tidigare lidit av ätstörningar, men att hon idag lärt sig att älska sin egen kropp. Hon skriver också om hur skev hon anser att modebranschen är och kritiserar hur tidningen valt att agera.

”Jag är stolt över att kunna säga att min kropp utvecklats från när jag började den här galna resan som 16-åring, med ohälsosamma matvanor”, skriver hon i inlägget och fortsätter:

Annons

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

”Så ni borde skämmas men tack för att ni bekräftar hur viktigt det är att leva efter sin egen sanning och säga det högt, vilken storlek du än är”.

Efter att Nina Agdal lade upp sitt budskap på Instagram blev hon inbjuden till en tv-show där tidningens första motivering till att dra tillbaka omslaget lästes upp:

”Vi skulle gärna ha henne på ett omslag framöver när hon är tillbaka i toppform”.

Efter att Nina Agdal lagt upp inlägget på Instagram och då tidningen fått reda på att Nina Agdal skulle vara med i tv-showen löd en ny motiveringen från tidningen, kring beslutet om att ta bort henne från omslaget motsägelsefullt så här:

”För att tydliggöra vårt beslut, hade det ingenting att göra med hur miss Agdal ser ut i baddräkt – hennes fysik är avundsvärd på alla sätt”.

Nina Agdal är i både inlägget och tv-showen, tydlig med att detta sätt att behandlas inte är något hon kommer att acceptera och att ingen annan ska behöva göra det heller.

Annons

”Jag bestämde mig för att dela det här för att öka medvetenheten kring det här problemet som påverkar så många människor, inte bara i modebranschen, med målet att få alla kvinnor i världen att uppskatta våra egna kroppar. Låt oss hitta sätt att stärka varandra istället för att konstant försöka hitta sätt att bryta ner varandra”, skriver hon.

Och i kommentarsfältet är det inte helt oväntat en hel del som både kan relatera, och som uppskattar att Nina Agdal väljer att belysa detta ämne.

”Du är underbar. Tack för att du tar upp det här”, skriver en person.

”Kom ihåg att du är vacker. Du är hälsosam. Du är en förebild”, kommenterar en annan.

”Du har vunnit över hatet. Tack!!” skriver en annan.

Foto: Instagram, IBL

Annons